Berlín

Detenen a Tunísia tres persones presumptament relacionades amb el sospitós de l'atac a Berlín

Un dels detinguts podria ser el seu nebot, però es desconeix la identitat dels altres dos i la vinculació amb Amri

RedaccióActualitzat

La policia tunisiana ha detingut tres persones, presumptament relacionades amb l'autor de l'atemptat de Berlín. Recordem que Anis Amri, l'home que va encastar el camió. Segons les primeres informacions, un dels detinguts podria ser el seu nebot, però es desconeix la identitat dels altres dos i la vinculació amb Amri. 

La Guàrdia Civil està investigant un ciutadà amb residència a Espanya, sense antecedents, que també podria tenir relació amb Anis Amri. Ho ha explicat el ministre de l'Interior espanyol en una entrevista a la cadena COPE. De moment, només se sap que l'home formaria part del cercle de contactes del sospitós, però no en consta cap activitat delictiva.

Alemanya continua investigant eventuals complices

Les autoritats alemanyes busquen eventuals còmplices del presumpte autor de l'atemptat de dilluns a Berlín, que l'haurien ajudat a fugir del país malgrat tenir tota la policia buscant-lo. El tunisià Anis Amri va ser abatut la matinada de divendres per la policia italiana prop de Milà durant un control d'identificació rutinari.

El gran interrogant que tenen davant els investigadors és determinar com Amri va poder passar d'Alemanya a França per agafar un tren a la ciutat de Chambéry que el va dur fins a Itàlia.

El presumpte autor de l'atemptat va aconseguir travessar, armat amb una pistola, les fronteres de dos països davant mateix de la policia i sense que saltessin les alarmes.

Abans de cometre l'atemptat de Berlín, Anis Amri va jurar fidelitat a Estat Islàmic i va gravar un vídeo en què fa una crida als musulmans a la guerra santa.

Itàlia investiga el trasllat d'Amri fins a Milà

Mentrestant, Itàlia també investiga per què el presumpte jihadista s'havia traslladat fins a Milà i especula amb la possibilitat que hi tingués una xarxa de suport.

L'any 2011, a Anis Amri el van condemnar a 4 anys de presó a Itàlia per haver calat foc al centre de refugiats de Sicília on s'estava després d'haver arribat per mar des de Tunísia.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut