Els Castellers de Vilafranca celebren el quatre de nou net descarregat en la diada de Tots Sants de 2019 (ACN/Estefania Escolà)

Busquen colles castelleres voluntàries per estudiar el risc de tornar a fer castells

Els Castelles de Sydney, a Austràlia, fa mesos que assagen, amb mascareta, un cop per setmana

RedaccióActualitzat

Les colles castelleres de Catalunya i el Departament de Cultura plantegen una prova pilot per avaluar les possibilitats de contagi si es retorna a l'activitat. L'estudi el faran la Càtedra de Sistemes Computacionals de la URV i de l'Institut de Salut Global de Barcelona

Es necessiten colles voluntàries i 450 castellers i castelleres de fins a 65 anys, que hi vulguin participar. Sis assajos amb mascareta, distància de seguretat, gel hidroalcòholic i proves d'antígens. Màxim una hora de durada i cinc minuts per prova.

Encara que, més que d'aquest estudi, fer castells dependrà de la immunitat grupal. Si l'índex de vacunació supera el 70%, podria haver castells.

Mira aquí el video amb una entrevista a Dani Castillo, director mèdic Coordinadora Colles Castelleres:

 


D'assajos, en canvi, sí que se'n fan a Austràlia. Els Castellers de Sydney fa mesos que assagen. Castells amb mascareta. Fins i tot, el cap de setmana havien de fer la primera actuació a plaça. Les inundacions a Nova Gal·les del Sud ho van impedir, però ho van reconvertir en una festa.  

Assaig de castella a Sydney

El govern va aprovar el pla Covid de la colla; és molt estricte, però els permet fer castells. Fa mes de dos mesos que a Sydney no hi ha cap positiu.

ARXIVAT A:
CastellersCovid-19Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut