Washington

Bush i Musharraf eviten la disputa sobre les suposades amenaces dels Estats Units i refermen la seva aliança contra el terrorisme

Els presidents dels Estats Units, George W. Bush, i del Pakistan, Pervez Musharraf, han refermat la seva aliança en "la guerra contra el terrorisme", però han eludit confirmar o desmentir les afirmacions de Musharraf que Washington el va amençar de bombardejar el Pakistan després de l'11-S si no col·laborava en la lluita contra Al-Qaeda. En una compareixença conjunta amb George Bush, Musharraf ha defugit, amb evasives, donar-ne més detalls, mentre el president dels Estats Units ha negat tenir-ne cap coneixement.

Actualitzat

Bush s'ha mostrat "desconcertat" per l'afirmació del seu homòleg pakistanès en una entrevista a la CBS i ha dit que ha tingut la primera notícia sobre aquest tema aquest matí en llegir els diaris. Per la seva banda, l'exsecretari d'Estat adjunt nord-americà Richard Armitage ha desmentit avui haver fet aquesta amenaça.

Musharraf, per la seva banda, ha eludit les preguntes que se li han fet sobre aquest tema dient que dilluns vinent publica un llibre en què evoca la qüestió i que, per aquest motiu, no desitja fer cap comentari abans de la seva publicació. D'altra banda, el president pakistanès ha desmentit que el pacte amb els caps de les tribus de la zona fronterera amb l'Afganistan sigui un acord camuflat amb els talibans. Pel contrari, ha dit Musharraf, és un pacte "destinat a combatre'ls".

Bush ha saludat l'acció del seu homòleg pakistanès en la lluita contra el terrorisme i ha recordat que Al-Qaeda ha intentat diverses vegades assassinar Musharraf. "És -ha dit Bush- un dirigent sòlid i voluntariós que ha esdevingut el blanc d'aquells que no suporten que la moderació es consolidi".

Anar al contingut