Washington

Bush fa marxa enrere en les seves amenaces a l'Iran i diu que aposta per la via diplomàtica

El president dels Estats Units ha fet referència al conflicte obert amb l'Iran arran dels plans nuclears del govern de Teheran. En una roda de premsa posterior a la trobada que ha mantingut a Texas amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, George Bush s'ha mostrat disposat a mantenir els esforços per "resoldre aquest problema diplomàticament". Les paraules del mandatari nord-americà contrasten amb les pronunciades fa poques setmanes, quan havia arribat a assegurar que "un Iran amb armes nuclears podria conduir a una Tercera Guerra Mundial". Al seu costat durant la compareixença de premsa, Angela Merkel ha secundat les paraules de Bush.

Actualitzat

En tot cas, la cancellera sí que ha deixat clar que l'actitud desafiant de l'Iran podria exigir la imposició de "noves sancions internacionals". Segons Merkel, s'hauria de pensar en noves sancions si l'Agència Internacional de l'Energia Atòmica i els esforços diplomàtics engegats per la Unió Europea no aconsegueixen convèncer l'Iran perquè accepti les exigències de la comunitat internacional.

Respecte a la qüestió del Pakistan, Bush ha dit que els Estats Units necessiten la cooperació d'aquell país per combatre a la xarxa terrorista d'Al-Qaeda, i ha evitat criticar les recents accions del president pakistanès, Pervez Musharraf.

Bush sí que ha afirmat, però, que Musharraf és conscient de les exigències que li fa Washington. "Sap la meva posició", ha dit el president nord-americà: que acabi amb l'estat d'excepció i mantingui la data de les eleccions.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut