Washington

Bush convida Obama a la Casa Blanca i titlla l'elecció de "fita històrica"

El poble nord-americà ha parlat i ha elegit el candidat demòcrata, Barack Obama, perquè dirigeixi els Estats Units durant quatre anys. L'encara president, George Bush, ha fet un discurs després de la ressaca electoral. Bush ha remarcat el "caràcter optimista" i la "fe en la nostra nació" que ha demostrat Barack Obama i l'ha convidat a la Casa Blanca per fer el traspàs de papers. George Bush ha tingut paraules d'elogi per als seus companys de files, John McCain i la seva número 2, Sarah Palin, i ha titllat de magnífica la seva campanya.

Actualitzat
"Volia convidar el president electe perquè vingui a la Casa Blanca. Mirarem de trobar-nos tan aviat com sigui possible. Serà molt emocionant veure Obama, la seva dona i les seves precioses filles" al 1.600 de l'avinguda Pensylvania.

En aquestes eleccions, el poble nord-americà ha demostrat la "vitalitat de la democràcia". L'elecció de Barack Obama és "una gran fita en la història americana", ha dit un concís George Bush. "Hi ha coses que no canviaran. Els govern dels EUA tindrà una gran responsabilitat". Ara, toca "treballar i avançar com a nació".

"He governat amb molt de gust", ha dit Bush en unes paraules que sonen ja a comiat. El president ha donat algunes pistes sobre el seu futur. "Informaré el pròxim president de totes les decisions. Després tornaré a Texas i tindré moltes coses per explicar". Barack Obama jurarà el càrrec com a president dels Estats Units al gener.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut