Un conductor d'autobús a una dona amb mobilitat reduïda: "Gent com tu no hauria d'existir"
Autobús interurbà de Madrid de l'empresa La Veloz
Madrid

Un conductor d'autobús a una dona amb mobilitat reduïda: "Gent com tu no hauria d'existir"

L'empresa de l'autobús interurbà de Madrid ha apartat cautelarment el conductor per un presumpte "tracte vexatori"

RedaccióActualitzat

Presumpte tracte vexatori a una dona amb mobilitat reduïda a Madrid. La jove ha dit que va rebre insults i escopinades del conductor d'un autobús, que la va obligar a baixar abans de la seva parada. Els fets van passar el dijous dia 6 en la línia interurbana que l'empresa cobreix entre Conde de Casal i Rivas Vaciamadrid.

La Federació d'Associacions de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (FAMMA) ja ha denunciat el conductor per, presumptament, haver insultat i agredit una persona amb mobilitat reduïda que anava amb un escúter elèctric. I l'empresa concessionària La Veloz ha decidit apartar-lo de manera cautelar. Ara, el Consorci Regional de Transports investiga el cas.

Segons FAMMA, el conductor es va despatxar a gust contra Catalina, la jove que va pujar a l'autobús. I li va dir frases tan denigrants com...

"La gent com vosaltres no hauria d'existir"

"Els vostres pares són uns irresponsables per deixar que aneu sols"

"Aquest autobús no es pot parar perquè persones com tu puguin pujar a aquest tipus de vehicles"


En el seu compte de Twitter, aquesta organització considera que estem davant d'un delicte d'odi.

 

 

Un conductor d'autobús a una dona amb mobilitat reduïda:
La jove amb mobilitat reduïda denuncia que el conductor la va insultar i li va escopir (Pixabay)

 

FAMMA explica que la dona va haver de baixar tres parades abans perquè, segons el conductor, el lloc on anava la passatgera "sempre hi ha molts cotxes aparcats en el lloc adaptat per baixar la rampa". Segons la federació, "això va suposar un problema addicional per a la usuària de l'escúter, ja que té problemes d'orientació i el canvi de rutina la va posar en una situació complicada que, gràcies a la col·laboració d'altres viatgers, la va poder salvar".

L'organització exigeix a l'empresa concessionària que prengui mesures disciplinàries contra el conductor. També reclama al Consorci Regional de Transports de Madrid que "s'asseguri de l'aplicació adequada de controls psicològics als conductors per evitar situacions d'aquestes característiques".

L'empresa ha de decidir ara si adopta aquestes mesures disciplinàries. De fet, el conductor d'aquest autobús podria enfrontar-se a penes de fins a dos anys per un delicte d'odi.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Delicte d'odiMobilitat
Anar al contingut