Un treballador de la cadena Burger King
Un treballador de la cadena Burger King (Jesús Hellín/Europa Press)

Burger King vendrà nuggets vegans per reduir la seva producció de carn un 50%

La companyia els vendrà al Regne Unit en el marc d'una estratègia de cara al 2030 per reduir el consum de carn i les emissions de gasos d'efecte hivernacle

Si a James McLamore i David Egerton els arriben a explicar que la cadena de menjar ràpid que acabaven de crear el 1954, Burger King, acabaria fent la meitat de la seva producció sense carn, probablement no s'ho haurien cregut. Ells ja no ho podran veure, però aquest és el propòsit que s'ha fet la companyia de cara al 2030 per reduir el consum de carn i així també reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle en un 41%.

I un dels primers passos per arribar-hi és transformar un dels seus productes estrella: els nuggets. De moment, Burger King vendrà nuggets vegans a tot el Regne Unit a partir d'aquest dimecres.

Estan elaborats amb soja i proteïnes vegetals i certificats -asseguren- per la Societat Vegana i amb el mateix gust que els seus homòlegs a base de pollastre.

Que un restaurant no ofereixi opcions veganes o almenys vegetarianes és una raresa, a hores d'ara. Cada cop són més els restaurants, les marques i les empreses en general que per convicció o per oportunisme se sumen al moviment verd.

Burger King de moment sembla que ho fa a través de la carn que no és carn tot i que ho sembla, un boom que també s'estén cada cop més arreu del món. I què pot exemplificar millor el triomf del veganisme que un dels gegants del "fast food" carnívor oferint productes vegans?


Un restaurant temporal a Madrid

Burger King ja havia fet petits passos per anar comprovant com reaccionen els seus clients davant noves propostes sense carn. Fa dos anys van llançar l'hamburguesa Rebel Whopper, a base de plantes, però va resultar que realment no era apta per a vegans perquè es cuinava a la mateixa graella que la carn.

També han introduït l'hamburguesa vegana Vegan Royale i l'octubre passat van obrir un restaurant temporal a Madrid dedicat únicament a les seves opcions vegetarianes.

El restaurant s'anunciava com un dels primers al món amb una carta 100% vegetariana. L'estètica del restaurant volia ser una immersió al món veggie: tot verd, ple de plantes, flors i gespa.

McDonald's també s'hi apunta

El rival de Burger King, McDonald's, acaba de llançar fa molt poc l'hamburguesa vegana McPlant. McDonald's la ven com una hamburguesa vegana elaborada a base de plantes que inclou una alternativa vegana al formatge en un pa de llavors de sèsam.

El que queda clar és que les opcions vegetarianes o veganes ja són un indispensable a la carta de qualsevol restaurant i, en els casos de McDonald's i Burger King, si es tracta d'un àpat que sembla carn però realment no ho és, estarem davant una de les opcions més cares del menú.

ARXIVAT A:
SalutAlimentacióSostenibilitatConsum
Anar al contingut