Bulgària

Bulgària accepta el pas del gasoducte rus per abastir el sud d'Europa

El president rus, Vladímir Putin, s'ha assegurat un bocí més del pastís energètic europeu. De visita oficial a Bulgària, Putin ha tancat un acord per fer passar per territori búlgar un gasoducte que ha d'arribar fins al sud d'Europa. D'aquesta manera, Moscou, i la principal empresa gasista del país, Gazprom, fan una mica més dependent el continent europeu de les reserves energètiques de Rússia. Aquesta visita de Putin a Sofia podria ser l'última que fa com a president, abans d'abandonar el càrrec. Per això s'ha fet acompanyar de l'home que té tots els punts de succeir-lo, Dimitri Medvedev, que és precisament el president de Gazprom.

Actualitzat

Bulgària ha decidit unir-se a l'acord per participar en la construcció d'un gasoducte que permetrà incrementar les exportacions de gas de Rússia cap al sud d'Europa. L'acord s'ha firmat durant la visita del president Vladímir Putin a Sofia. El cost total del gasoducte és de 10 bilions d'euros.


Putin reitera l'oposició de Moscou a la indepèndència del Kosovo

Aprofitant la visita a Sofia, el president rus, Vladímir Putin, ha insistit que una declaració unilateral d'independència per part de Kosovo seria il·legal i immoral i que Moscou no la podria acceptar. Segons l'inquilí del Kremlin, les negociacions sobre el futur estatus de Kosovo han de continuar i s'ha de trobar una solució que sigui convenient per a totes dues parts, Kosovo i Sèrbia.

A falta d'un acord amb Belgrad, els kosovars han anunciat que proclamaran la independència unilateral de la regió, una qüestió rebutjada tradicionalment per Moscou.

Anar al contingut