Budó també ha mostrat el seu rebuig al decret que prepara el govern de Sánchez

Budó, sobre escurçar el pas a fase 3 de Barcelona: "No és una decisió que hàgim pres"

Actualitzat

La consellera de la Presidència i portaveu del govern, Meritxell Budó, assegura que la proposta que Barcelona i Lleida passin dilluns que ve a la fase 3 encara està en consideració i que no ha passat pel Procicat. Ho ha dit a "El suplement", de Catalunya Ràdio.

"Aquest és un tema que hauríem d'acabar de parlar i treballar. És una proposta que no em consta que hagi passat pel Procicat i, per tant, aquesta setmana des del govern treballarem si cal o no avançar aquesta fase, no és una decisió que encara hàgim pres."

Budó responia així a la consellera de Salut, Alba Vergés, que aquest dissabte havia dit que el govern ho estava estudiant. Aquest mateix diumenge, però, Vergés ha explicat que en la proposta que aquest dilluns enviaran al ministeri no hi ha la petició que Barcelona, l'àrea metropolitana i Lleida passin a la fase 3. Ho ha dit a Rac1, on ha reiterat, però, que estudiaran si es pot escurçar aquest canvi de fase.


El govern critica l'esborrany del decret de Sánchez

Meritxell Budó també ha criticat la recentralització de competències per part de l'executiu de Pedro Sánchez. Budó ja ha avançat que si el reial decret que prepara l'executiu espanyol preveu retirar competències a les comunitats en cas d'un rebrot de la pandèmia, s'hi oposaran:

Aquesta recentralització, aquesta retirada de les competències que ens són pròpies des de fa tant de temps, ha estat una mala gestió d'aquesta crisi, també. Continuem demanant que les competències se'ns han de retornar des d'aquest moment i no en fase 3

 

Pel que fa a la reunió de la taula de diàleg que la vicepresidenta espanyola Carmen Calvo situa al juliol en una entrevista a La Vanguardia, Budó assegura que encara no té data:

"En aquest moment no tenim una data concreta sobre la taula. Sempre hem dit des del govern que calia resoldre des del diàleg el que és un conflicte polític i, per tant, hi ha d'haver una taula de negociació on es posi sobre la taula aquest conflicte polític".

I sobre la figura del mediador, ha afirmat que no és condició imprescindible, però sí molt important davant els incompliments del govern espanyol:

"No és una condició "sine qua non", el govern de Catalunya ja es va reunir sense la figura del mediador, permeti'm que siguem escèptics i que no ens acabem de refiar de tot allò que es pugui parlar i que després es pugui dur a terme."

La consellera Meritxell Budó també ha detallat els principals punts que el president Quim Torra porta a la reunió de presidents de comunitats autònomes amb Pedro Sánchez: injecció de liquiditat, flexibilització del dèficit i retorn dels pagaments pendents a la Generalitat.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut