Budó justifica l'acció dels Mossos al Prat per evitar denúncies per sedició contra els manifestants
La portaveu del govern dona explicacions sobre el dispositiu policial
Barcelona

Budó justifica l'acció dels Mossos al Prat per evitar denúncies per sedició contra els manifestants

La portaveu defensa el cordó policial que impedia l'accés a determinades zones de l'aeroport durant la concentració de milers de persones convocades per Tsunami Democràtic

RedacccióActualitzat

El govern justifica l'actuació dels Mossos a l'aeroport del Prat perquè van voler evitar possibles denúncies contra els manifestants per un delicte de sedició. Ho ha dit la consellera portaveu de l'executiu, Meritxell Budó, durant la roda de premsa posterior a la reunió d'aquest dimarts:

"Si s'hagués trencat el cordó policial, s'hauria entrat en un terreny d'infraestructures de l'aeroport que quan va passar fa uns anys, el 2006, quan s'entrava a pistes et podien acusar de delictes tan greus com la sedició. Calia preservar que no es trenqués aquest cordó per garantir els drets dels manifestants: que puguin dur a terme accions que després puguin tenir conseqüències molt més greus."

Budó també ha confirmat que s'investigarà determinades actuacions dels Mossos com l'enregistrament d'una furgoneta que segueix circulant amb dues dones al morro del vehicle, en una de les actuacions de la policia a l'aeroport, on hi va haver càrregues contra els manifestants.


Precisament, sobre la gestió de les protestes i els Mossos també n'ha parlat el president de la Generalitat, Quim Torra, en una roda en anglès per als mitjans de comunicació internacionals.

Un periodista francès ha demanat a Torra com gestionar el fet de demanar a la gent que es manifesti i al mateix temps haver de coordinar l'actuació dels Mossos d'Esquadra. Torra ha reconegut les contradiccions.

"Doncs es gestiona com es va gestionar també la contradicció que hi va haver l'octubre del 2017. Va passar el mateix. El govern sempre dirà que els Mossos han de fer la labor que han de fer per complir amb el seu deure, com ja van fer aquell octubre. A mi també em diuen: 'Vostè és titular de les presons, obri les presons', però és la legislació espanyola la que m'impedeix obrir les presons. Li reconec que hi ha aquestes contradiccions."

D'altra banda, el govern ha anunciat que suspèn la seva agenda fins aquest dijous, quan hi haurà ple del Parlament, i només participarà en actes de rebuig a la sentència del Suprem per l'1-O. Torra també consultarà amb els presos les accions de resposta i, amb el conseller d'Exteriors, enviarà cartes als presidents, primers ministres i ministres d'Exteriors dels països de la UE i G-20 per explicar la situació política.

ARXIVAT A:
Judici procés
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut