Barcelona

Barça-Madrid: més de 3.000 efectius per garantir el partit i la seguretat dins i fora

Davant la convocatòria de Tsunami Democràtic, s'ha preparat un dispositiu de més de 3.000 efectius, entre agents dels Mossos i d'empreses de seguretat privada

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha explicat aquest matí quin serà el dispositiu de seguretat que es desplegarà dimecres 18 al voltant del Camp Nou, amb motiu del partit de Lliga ajornat entre el Futbol Club Barcelona i el Reial Madrid.

Es destinaran més de 3.000 efectius, entre Mossos d'Esquadra i vigilants de seguretat privada, per garantir la celebració del partit i la seguretat dins i fora del Camp Nou. A aquesta xifra caldrà sumar els efectius de la Guàrdia Urbana assignats per al partit.

El conseller ha explicat que als riscos que comporta una trobada esportiva d'aquestes característiques se li suma la concentració convocada per Tsunami Democràtic a l'exterior del camp. Buch ha dit que no calia ajornar la data inicial, que va ser una decisió equivocada i que no es va prendre per motius de seguretat:

"Ens reafirmem que no calia ajornar el partit, els Mossos haurien garantit i garantiran la seguretat el partit. La decisió de la Lliga de Futbol Professional va ser equivocada, al nostre entendre."

 


El dispositiu de seguretat el coordinarà, com és habitual en situacions similars, els Mossos d'Esquadra, i el conformaran diverses unitats de la Brimo i dels Arro a l'exterior i els voltants del Camp Nou. També hi participaran altres unitats, com la canina, que revisarà el subsol, els Tedax i la Unitat d'Informació i de Seguretat Ciutadana.

Segons el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, el dispositiu dins del Camp Nou serà de 3.000 efectius (entre Mossos i membres de seguretat privada). S'ha dissenyat tenint en compte que el Barça-Madrid és un partit d'alt risc, que hi ha una amenaça genèrica de risc terrorista de nivell 4 sobre 5 i, per últim, l'acció convocada per Tsunami Democràtic.

El dispositiu està organitzat en dues fases. En la primera els esforços es concentraran en protegir els voltants del Camp Nou per assegurar l'entrada i sortida de l'equip arbitral, els dos equips i el públic. Quan s'acosti el moment d'inici del partit l'èmfasi es farà al perímetre del camp i els voltants.

Es demana que els assistents al partit facin servir el transport públic per anar al Camp Nou i que ho facin amb marge de temps perquè hi haurà controls de seguretat que alentiran l'accés a les instal·lacions:

"Hi haurà filtres i controls de l'espai per quan les aficions han d'accedir al camp del barça. Hi haurà una intensitat més gran de controls per a les persones que hi vulguin accedir, per garantir la normativa esportiva. Per aquesta raó, recomanem que la gent vagi al camp amb transport públic o a peu perquè hi haurà problemes per trobar aparcament a la zona."

Segons ha explicat Eduard Sallent, en el cas que hi hagués una invasió del camp per part dels espectadors, seran els empleats de seguretat privada del Futbol Club Barcelona els que s'encarregaran de desallotjar el terreny de joc. Els Mossos d'Esquadra només actuaran dins del camp si hi ha desordres públics.

També ha recordat que tota persona que envaeixi el camp de joc s'exposa a multes importants i altres mesures disciplinàries per part del club.

"El pitjor escenari que ens trobaríem a l'interior seria la interrupció del partit, però, en principi, les informacions que ha traslladat Tsunami Democràtic és que no s'impedirà que es jugui el partit. Per tant, entenem que no hauria de produir-se cap acció, no hauria de passar un escenari d'aquests no desitjat".

 

Tsunami Democràtic ha confirmat que més de 25.000 persones s'han organitzat per anar fins a Barcelona en autocars el 18 d'octubre, coincidint amb el Barça-Madrid.

El moviment assegura que, tal i com es va comprometre, està preparat per fer visible al camp i a les grades del Camp Nou "la situació d'excepcionalitat que pateix Catalunya". En referència a determinades informacions publicades, Tsunami Democràtic assegura que al seva intenció no ha estat mai "bloquejar o suspendre el partit":

 



 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Tsunami DemocràticSeguretatMossos d'EsquadraEl Clàssic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut