Buch qualifica d'"actitud feixista i racista" l'actuació de sis mossos amb un noi negre

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha qualificat de "lamentable i deplorable" l'agressió racista a un jove, presumptament per part de sis agents antidisturbis dels Mossos d'Esquadra.

En una entrevista al "Catalunya nit" de Catalunya Ràdio, Buch ha parlat d'"actitud feixista i racista" i ha promès "fermesa" per "erradicar qualsevol actitud racista" dins el cos dels Mossos d'Esquadra:

"Estem esperant quina és la resolució judicial per poder actuar amb tota la fermesa contra els agents que tenen actituds racistes i xenòfobes."

 

El conseller d'Interior ha recordat que, quan s'inicia una investigació judicial com està fent el jutjat de Manresa, s'aturen per llei les investigacions internes que s'estiguin fent en aquell moment dins els Mossos d'Esquadra.

Buch ha considerat el succés "absolutament condemnable" i ha demanat disculpes a la família de la presumpta víctima.

El responsable d'Interior ha justificat el canvi de destinació dels agents investigats perquè presumptament haurien dut a terme una mala actuació:

"S'ha demostrat una mala praxi judicial que no s'ajusta a la praxi d'una policia democràtica"


D'altra banda, el conseller també s'ha referit als incidents de diumenge passat a Premià de Mar, quan un grup de veïns van apedregar un pis ocupat per migrants, alhora que els acusava de delinquir i causar inseguretat al municipi.

Buch ha considerat l'enfrontament un fet que cal "evitar de totes totes", i ha subratllat que "en cap cas" cal "permetre que algú es vulgui prendre la justícia per la seva mà". Per aquests fets, els Mossos han practicat dues detencions.


ERC vol canvis estructurals en els Mossos

Esquerra Republicana considera que les agressions racistes "no són fets aïllats", troba "insuficient" un canvi de destí per als agents implicats i "inadmissible" que no s'hagi pres cap mesura fins que els fets s'han fet públics.

En un comunicat, reclama canvis estructurals al cos dels Mossos:

"Exigim al Departament d'Interior que acceleri la resolució i publicació de l'auditoria del Cos anunciada el passat mes d'octubre i que n'executi amb la major brevetat possible les mesures estructurals necessàries que se'n derivin per corregir aquesta situació"

 

 

La CUP demana que Buch comparegui, i JxCat, "fermesa"

Arran dels fets, la CUP ha demanat la compareixença de Buch a la comissió d'Interior del Parlament per donar explicacions sobre els fets, que qualifiquen d'"agressió, vexació, amenaces i insults racistes".

A més a més, la CUP ha registrat una sèrie de preguntes al govern en relació amb altres actuacions policials dels Mossos d'Esquadra.

Per la seva banda, des de Junts per Catalunya s'ha demanat al Departament d'Interior "fermesa i determinació per depurar actituds racistes i xenòfobes" dins els Mossos d'Esquadra. La formació independentista considera que els fets coneguts aquest dilluns són "inacceptables i impropis" d'una policia democràtica.

JxCat també ha demanat a la Conselleria d'Interior que apliqui als agents implicats "mesures proporcionals a la gravetat" dels fets i que, si escau, "depuri responsabilitats al més aviat possible".


Buch i Ferrer compareixeran al Parlament

Tant el conseller d'Interior com el director general de la Policia han demanat comparèixer al Parlament per informar sobre les polítiques de no discriminació que duen a terme els Mossos d'Esquadra.

Interior apunta que els agents dels Mossos d'Esquadra reben formació permanent i treballen amb entitats i organitzacions en defensa d'una societat lliure de racisme i xenofòbia.

El cas arriba després que el comissari dels Mossos reconegués el biaix del cos en les identificacions i enmig de protestes per racisme a molts països del món.

 

 

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraRacisme
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut