Buch: "És inacceptable políticament que Sánchez no agafi el telèfon al president Torra"
Roda de premsa del conseller Buch

Buch: "És inacceptable políticament que Sánchez no agafi el telèfon al president Torra"

El conseller d'Interior ha destacat que hi ha un descens dels incidents i que la ciutadania s'ha manifestat pacíficament

RedacccióActualitzat

El conseller d'Interior, Miquel Buch, explica que s'ha viscut la segona nit sense incidents rellevants insistint en l'actitud pacífica de la societat catalana i destacant l'actuació policial.

El conseller ha destacat que les concentracions i manifestacions d'aquest diumenge al vespre a Catalunya s'han desenvolupat sense incidents

"Estem davant la segona nit sense incidents rellevants i la societat catalana s'ha seguit expressant d'una forma pacífica i cívica."

 

Buch considera que els violents cada cop tenen menys suport:

"La disminució d'aldarulls pot ser pel rebuig de la societat als actes violents, pel cordó entre policia i grups violents, però potser també per altres motius."

 

Ha lamentat les persones ferides i ha defensat que "quan hi ha problemes d'ordre públic, els cossos policials evidentment han d'intervenir."

En relació a l'ús de bales de goma per part de la Policia Nacional, Buch diu que no hi està d'acord però que no pot intervenir en altres forces policials:

"El Parlament no pot manar sobre les eines que han d'emprar o deixar d'emprar altre cossos policials."

 

Converses Torra-Sánchez

Sobre la manca de diàleg entre les institucions, el conseller critica el president espanyol en funcions per no voler dialogar amb el president de la Generalitat, Quim Torra. Considera "inacceptable" que no agafi el telèfon:

"És inacceptable políticament que el president Sánchez no agafi el telèfon al president Torra."

 

Buch assegura que Sánchez "ho posa com a excusa per no voler dialogar".

"No hi ha més sord que el que no vol escoltar. Per tant, que s'assegui i dialogui. Els problemes polítics se solucionen amb política."

 

Balanç de ferits i detinguts

Els aldarulls d'aquesta última setmana han deixat un balanç de 593 persones ferides de diversa consideració. Quatre persones han perdut la visió d'un ull. Hi ha 13 persones ingressades, entre les quals un policia en estat molt greu a Sant Pau i una noia, greu, al Vall d'Hebron.

Pel que fa a les detencions, dels prop de 200 detinguts, una setantena han declarat davant del jutge, dels quals a 28 se'ls ha decretat presó preventiva i a 76, deixats en llibertat, se'ls han imposat mesures cautelars que els advocats consideren contràries als drets de reunió i manifestació.

ARXIVAT A:
Judici procésMiquel BuchPedro SánchezQuim TorraMossos d'EsquadraPolicia Nacional
Anar al contingut