Imatge del conseller d'Interior, Miquel Buch, pronunciant el discurs en l'acte de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a Lleida.…
Imatge del conseller d'Interior, Miquel Buch, pronunciant el discurs en l'acte de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a Lleida. El 9 de setembre de 2018. (Horitzontal)

Buch diu que la llibertat dels empresonats i exiliats serà "el punt de partida per a la llibertat de tot el país"

ACN Lleida.-El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha assistit aquest diumenge a l'acte de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a Lleida, on ha pronunciat un discurs en què ha destacat que es viurà una Diada "excepcional" i que cal celebrar-la amb " més intensitat que mai". Buch ha dit dit que cal retornar la llibertat a les persones "injustament" empresonades i els exiliats. "Aquest serà el punt de partida per a la llibertat de tot el país", ha afirmat. Per la seva banda, el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha dit que " passi el que passi" convé seguir preservant la convivència entre diferents en una mateixa terra. " No ens arrossegarà ningú a l'enfrontament, al trencament", ha afirmat. L'acte, que ha finalitzat amb una ofrena floral, ha comptat amb la presència del nou alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, i també del subdelegat del govern espanyol, Jose Crespín.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha assistit aquest diumenge a l'acte de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya que s'ha celebrat a Lleida, al Turó de la Seu Vella. En el seu discurs, el conseller ha explicat que enguany es viurà una Diada "excepcional" per la situació que es viu a Catalunya amb persones "injustament" empresonades i a l'exili. El conseller ha dit que caldrà "reafirmar més que mai" els drets i les llibertats dels ciutadans, tal i com ho van fer a Lleida l'any 1707. A més, ha afegit que el primer objectiu és retornar la llibertat a les persones que són a la presó i l'exili i que "aquest serà el punt de partida" per la llibertat definitiva de Catalunya. El conseller també ha recordat el que va viure Catalunya el passat 1 d'Octubre de 2017. "Vam demostrar que ningú decidirà per nosaltres, que Catalunya serà el que vulgui ser", ha puntualitzat. Buch ha dit que ningú podrà aturar-ho "ni tan sols un estat repressor que davant la democràcia , només sap treure la força". Per últim, el responsable d'Interior ha demanat que el proper dimarts, 11 de Setembre, "omplim els carrers de dignitat, respecte i convivència però sobretot de llibertat".Per la seva banda, el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré ha afirmat que la Diada Nacional de Catalunya es viu altre cop enguany en un context "extraordinari". Ha afegit que "la bretxa entre Catalunya i Espanya no es tanca" i que "la Catalunya autonòmica, empetitida, d'escàs poder polític és l'única sortida proposada". Farré ha afegit que "la sortida raonable és sempre el diàleg, l'oïda atenta, la paraula dita o formulada en una papereta de vot, no pas l'anorreament de l'altre" i s'ha preguntat si costa tant preguntar a la ciutadania què vol.Farré ha afirmat que " passi el que passi, convé seguir preservant en tot moment la convivència entre diferents en una mateixa terra." No ens arrossegarà ningú a l'enfrontament, al trencament", ha remarcat el delegat. En l'acte, on també hi ha assistit l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa i el subdelegat del govern espanyol a Catalunya, José Crespín, hi ha participat la Coral l'Alzina d'Alcarràs que ha interpretat tres peces, entre ells l'Himne Nacional de Catalunya.

Anar al contingut