Barcelona

Buch diu que "en un país normal" qui "va posar el dit a l'ull" als Mossos es disculparia

El jutge va decidir aquest dimecres arxivar les querelles contra els Mossos pels documents que portaven a la incineradora

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior, Miquel Buch, exigeix una rectificació formal de tots els que van criminalitzar els Mossos en el cas de la crema de papers a la incineradora de Sant Adrià de Besòs l'octubre del 2017. El conseller creu que, "en un país normal", s'hauria de demanar disculpes a la policia catalana després que la causa s'hagi arxivat.

Buch ha assegurat que la interlocutòria del jutge és clara i demostra que es va actuar amb criteris policials, amb professionalitat i amb discreció. Per això demana que tots aquells que van carregar contra el cos ara es retractin:

"En un país normal, amb polítics, estaments i mitjans de comunicació normals, quan s'han dedicat durant tants mesos a assenyalar un cos policial que és respectat, no només aquí sinó també a nivell internacional, el mínim que haurien de fer tots aquests que els han assenyalat, tots aquests que els hi han posat el dit a l'ull, és retractar-se i demanar disculpes"

Des del govern estudiaran si engeguen cap acció legal.

El portaveu dels Mossos, Albert Oliva, ha reconegut, aquest dijous, a "El matí de Catalunya Ràdio", que es van sentir dolguts. Oliva ha explicat que ha estat un any dur i ha lamentat que s'hagi qüestionat el treball dels agents:

"Entenem que no es pot jugar de cap manera amb la professionalitat d'un cos policial que està format pel voltant de 17.000 persones, que treballa al màxim de bé que sabem. Cometem errors, i els reconeixem quan els cometem, però no es pot jutjar amb lleugeresa la professionalitat de tots els membres del cos dels Mossos d'Esquadra."

A la interlocutòria, el jutge deixa clar que totes les investigacions i seguiments que constaven a la documentació confiscada per la policia espanyola a la incineradora, es van fer seguint criteris estrictament policials. També es desautoritza l'informe que la policia espanyola va presentar a la jutge Carmen Lamela, segons el qual s'investigaven persones que eren una amenaça per al procés sobiranista.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OPolicialJudicialMossos d'EsquadraPolicia NacionalMiquel Buch
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut