Buch destitueix la cap de comunicació d'Interior per l'"error" del gas pebre dels Mossos
Miquel Buch, conseller d'Interior, va admetre aquest diumenge un "error comunicatiu" (ACN)

Buch destitueix la cap de Comunicació d'Interior per l'"error" del gas pebre dels Mossos

Dissabte, el Mossos d'Esquadra van dir que podien fer servir gas pebre per dissoldre manifestacions violentes de cara a una possible tardor calenta i, després, Buch va admetre un "error comunicatiu"

RedaccióActualitzat

L'"error comunicatiu" que aquest diumenge va admetre el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha desencadenat en el cessament de la responsable de comunicació del departament, Joana Vallès. Buch ha pres aquesta mesura després de la polèmica sobre les noves eines d'intervenció dels Mossos d'Esquadra plantejades la setmana passada.

Joana Vallès té una llarga carrera en matèria de comunicació en àrees de govern. Va ser directora de comunicació amb els consellers Felip Puig i Jordi Baiget i, després d'una estada a l'empresa privada, va tornar a l'administració pública amb l'aterratge de Miquel Buch al capdavant d'Interior. Vallès ha estat destituïda per les circumstàncies "dels últims dies".


Publicitació de l'ús del gas pebre

Dissabte, la policia catalana va informar que podia usar gas pebre per dissoldre manifestacions violentes dins d'un seguit de mesures dels Mossos de cara a una possible tardor calenta amb la sentència del judici del procés. També es va comunicar la decisió de fer servir un tipus de tanques que dificultarien el seu ús en accions violentes.

Arsenal antiavalots que van mostrar els Mossos i que va desencadenar la polèmica (ACN)


Entitats de drets humans, com el Centre Irídia, van criticar que justament ara que ha de sortir la sentència del Tribunal Suprem sobre l'1-O es faci pública aquesta eina de dispersió:

 

Buch admet un "error comunicatiu"

Aquest diumenge, el conseller va haver de sortir del pas de les crítiques rebudes per haver mostrat l'arsenal antiavalots. Buch va reconèixer que, amb l'objectiu de ser transparents, va haver-hi un error al moment de comunicar les mesures del cos i es va anar cap a un altre costat: "Hi ha hagut una error comunicatiu i s'ha explicat malament".

Buch va afirmar que el gas pebre és "una eina que només es farà servir com a últim recurs". Finalment va assegurar que els Mossos volen garantir el dret de la llibertat d'expressió i de manifestació de tothom, especialment a partir de la sentència de l'1-O.

 

Piquè, nou cap de premsa

El Departament d'interior ha ha designat nou cap de premsa després del cessament de Jana Vallès. És Joan Maria Piqué que ocupava el càrrec de coordinador internacional i relacions públiques de la Generalitat en el govern de Quim Torra. 

El 2008 va entrar a formar part del gabinet de comunicació d'Artur Mas, de qui va ser cap de premsa quan va ser president de la Generalitat. Posteriorment ha estat estret col·laborador de Carles Puigdemont des de la presidència des que va marxar a Bèlgica.

ARXIVAT A:
Procés catalàMiquel BuchMossos d'Esquadra
Anar al contingut