Barcelona

Buch compareixerà al Parlament per les càrregues dels Mossos contra independentistes

Torra fa autocrítica i reclama que les mobilitzacions siguin "radicalment no violentes"

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior, Miquel Buch, compareixerà a petició pròpia al Parlament per les càrregues dels Mossos d'Esquadra a les manifestacions independentistes de dissabte, coincidint amb la del sindicat policial Jusapol, i de l'1 d'octubre, a les portes del Parlament i a la Via Laietana.

El mateix conseller n'ha informat en un tuit en què s'obre a la "crítica constructiva per millorar" dins de l'obligació de "seguir vetllant pel bé general":

 

Els sindicats de Mossos han demanat explicacions pel dispositiu al Parlament -amb agents que no són de la BRIMO- i, fins i tot, la dimissió de la cúpula d'Interior, mentre que el director general dels Mossos ha explicat que han constatat "un canvi de comportament en grups radicals que busquen confrontació".

També la reclama la CUP, mentre que el PSC i Catalunya en Comú Podem han reclamat la compareixença de Buch. El PP ha demanat que dimiteixi el president de la Generalitat per haver demanat als CDR que continuïn pressionant el govern, unes paraules que Cs creu que "perseguiran" Torra "tota la vida".
 

 


Precisament, l'anunci de la compareixença del conseller també l'ha fet el president de la Generalitat, Quim Torra, en el Debat de Política General. Encara que les ha qualificat de "fets aïllats" i "no representatius" del moviment independentista, Torra ha condemnat algunes conductes que hi ha hagut en les últimes manifestacions:

"Hem de fer autocrítica. El camí de la independència no és aquest. Al contrari, l'exercici de l'autodeterminació el vam fer a cara descoberta perquè no tenim res a amagar."

Tot i que ha demanat no rebaixar "ni un mil·límetre la intensitat de la mobilització" al carrer, ha reclamat que sigui "radicalment no violenta". Per Torra, si hi ha una explicació de la tensió al carrer, és la "deriva autoritària de l'Estat":

"L'Estat espanyol i la seva deriva autoritària i repressiva són els màxims responsables de la tensió als carrers."

 

 

ARXIVAT A:
Miquel BuchReferèndum 1-OProcés catalàMossos d'Esquadra
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut