Material antiavalots de la Brigada Mòbil presentat pels Mossos d'Esquadra (ACN)

Buch admet un "error comunicatiu" en la polèmica pel gas pebre dels Mossos

El conseller d'Interior assegura que el cos vol garantir el dret de manifestació de tothom, especialment a partir de la sentència de l'1-O
Redacció Actualitzat
TEMA:
Mossos d'Esquadra

El conseller d'Interior, Miquel Buch, surt al pas de les crítiques al cos de Mossos d'Esquadra per mostrar gas pebre com a part de l'arsenal antiavalots de la Brigada Mobil, la Brimo. Reconeix que hi va haver un error de comunicació i garanteix una actuació seguint els criteris d'"oportunitat, proporcionalitat i congruència".

En una entrevista al canal 3/24, Buch assegura que hi va haver una voluntat de "ser transparents" per part del cos però que va acabar "comunicativament anant cap a un altre costat":

"Si la societat ha percebut una cosa que no era, és que hi ha hagut una error comunicatiu i s'ha explicat malament. La voluntat no era aquesta. La voluntat era explicar el reforç que hi ha hagut en la mediació, en eines per poder separar manifestants de sentit contrari."

 

 

Buch explica que el gas pebre "fa sis anys que està aprovada i regulada pel Parlament". Afirma que "és d'un us excepcional, tan excepcional que mai s'ha hagut d'utilitzar".

El conseller afirma que les noves eines estan pensades especialment per a grups minoritaris violents i emmarca en quin cas es farien servir:

"En el cas que hi hagi grups violents, una cosa que passa excepcionalment en aquest país, Mossos d'Esquadra garantiran l'aïllament d'aquest grup."

El conseller d'Interior assegura que el cos vol garantir el dret de manifestació de tothom, en especial a partir de la sentència del judici del procés.

Sobre els dubtes que han expressat entitats de defensa dels drets humans com el Centre Irídia, Buch diu que es resoldran en una "taula de diàleg permanent amb diputats del Parlament, periodistes i també amb aquestes entitats".

 

No als "carrusels"

El conseller Buch ha confirmat que els Mossos volen eliminar la pràctica coneguda com a carrusel en què les furgonetes de la policia circulen a gran velocitat entre els manifestants per dispersar-los:

"És una pràctica que s'ha d'eliminar, que no ha de formar part de l'estratègia dels cossos policials. Però davant de fets molt greus o excepcionalment difícils de controlar és una estratègia més. Avui per avui la decisió dels Mossos d'Esquadra és que aquesta eina deixi d'estar en pràctica."

 

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra Procés català Miquel Buch
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut