Buch acusa Sánchez d'"irresponsable" i reclama franges horàries per evitar aglomeracions

El govern retreu a l'executiu espanyol que anunciï les mesures dissabte i fer la videoconferència de presidents diumenge "per fer-la petar"

RedaccióActualitzat

Dura crítica del conseller d'Interior, Miquel Buch, a la gestió de la crisi del govern espanyol, l'endemà del primer dia de sortida de menors de 14 anys, en què es van poder veure aglomeracions en alguns moments del dia a les grans ciutats.

Buch ha acusat Sánchez d'enviar un missatge '"irresponsable" dissabte passat i ha instat el govern espanyol a instaurar franges horàries "si no es volen tornar a equivocar una vegada més".

En una entrevista al canal 3/24, Buch ha assegurat que la gran majoria de ciutadans ha seguit les recomanacions, però que "si haguéssim sortit en franges horàries, la realitat de les grans ciutats a tot l'estat espanyol hauria estat del tot diferent".

"Les imatges d'ahir van en contra de les pròpies persones."

El conseller ha recordat que la recomanació de la Generalitat era establir franges per als diferents col·lectius, per "ordenar tot el dia" i per protegir col·lectius vulnerables, com la gent gran.

 

En canvi, el govern espanyol ha establert que els menors podien sortir de nou del matí a nou del vespre, un fet que, per Buch, pot afavorir un rebrot dels contagis i que fa molt difícil un control, cosa que no passa si està establert en quin moment pot sortir cada col·lectiu:

"És molt fàcil identificar els que són dins la franja horària i els que no, i, en aquest cas, cursar la denúncia corresponent."


Buch ha acusat el president espanyol d'imposar les mesures sense buscar el consens de les comunitats autònomes, que, amb l'estat d'alarma, han perdut les competències en salut.

"Dissabte anuncia les mesures i fa la videoconferència de presidents diumenge per fer-la petar", ha dit.

 

Preguntat pel fet fet que la Generalitat i el govern espanyol no donin un únic missatge a la població, fet que pot causar confusió, el conseller ha assegurat: "Nosaltres fem propostes" i "no hi renunciarem".

 

També Protecció Civil ha demanat seguir les franges horàries que recomana la Generalitat. El sotsdirector de Programes de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha reconegut a Catalunya Ràdio que aquest diumenge es van detectar actituds que no es corresponien amb la norma, més de les que s'esperaven.

"És un percentatge, no és majoritari, però té un efecte molt negatiu sobre el conjunt de la societat", ha indicat.

 

Delgado també ha plantejat que la gent gran surti de 8.00 a 10.00 i els esportistes ho facin a partir de les 20.00 hores.

Recupera l'entrevista a Catalunya Ràdio:

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarmaMiquel BuchPedro Sánchez
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut