Brussel·les rebaixa la previsió de creixement espanyol i dubta dels comptes de Sánchez

Per la Comissió Europea, el dèficit d'Espanya creixerà per sobre del previst

Actualitzat

Espanya creixerà l'any que ve una mica menys del que preveu el govern espanyol, però sobretot, s'allunyarà del dèficit que preveien els pressupostos de Pedro Sánchez. Segons la Comissió Europea, l'economia espanyola aquest any creixerà un 2,6% i els números vermells s'enfilaran fins al 2,7% del PIB, també com s'esperava.

Però l'any que ve creixerem una dècima menys del que es preveia, un 2,2%, i el dèficit serà molt superior: un 2,1%, tres dècimes més del que apunta l'esborrany de pressupostos que el govern espanyol ha enviat a Brussel·les.

La Comissió creu que el consum privat es desaccelera, però sobretot dubta que les noves mesures fiscals permetin ingressar el que preveu l'executiu. Així ho ha explicat Pierre Moscovici*comissari d'Afers Econòmics i Financers.

"La diferència entre les nostres previsions (i les d'Espanya) és que nosaltres som més prudents i tenim alguns dubtes sobre l'efectivitat que puguin tenir mesures com l'impost sobre transaccions financeres, l'impost digital, les mesures contra el frau fiscal i l'impacte que pot tenir el pla per augmentar el salari mínim."

Brussel·les també alerta sobre l'impacte que pot tenir en el dèficit la compensació de la Generalitat a Acciona per l'ATLL. Aquest dijous mateix, però, una comissió creada pel govern català ha arribat a la conclusió que no hauran de pagar res.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
Anar al contingut