La recessió espanyola serà de les més profundes de l'eurozona, segons Brussel·les

Les previsions vaticinen "una crisi sense precedents seguida d'un rebot fort però desigual", amb Itàlia, Grècia i Espanya a la cua.

Actualitzat

Brussel·les preveu una caiguda de més del 9% de l'economia espanyola aquest any, amb un atur del 19%. Són previsions pràcticament calcades a les del govern espanyol.

En la mateixa línia, la Comissió Europea també creu que l'activitat, gairebé per inèrcia, s'hauria de recuperar al llarg del 2021, amb un creixement del 7% que es quedaria curt per compensar el que s'haurà perdut aquest any.

D'aquesta manera, es preveu que l'economia espanyola sigui de les més perjudicades, juntament amb Itàlia i Grècia, amb caigudes percentuals similars. Només Alemanya es comportarà millor, amb una caiguda del 6,5%.

 

Dependre del turisme

Brussel·les creu que la indústria es reactivarà més de pressa que el sector serveis, molt afectat per les restriccions en la mobilitat pel turisme. I això també tocarà de ple l'ocupació en aquests sectors.

Les previsions són que sigui "una recessió sense precedents seguida d'un rebot fort però desigual". L'any que ve, l'ocupació es recuperaria gradualment, però la taxa del 17% encara quedaria clarament per sota del punt de partida, el març d'aquest any.

 

 

Dèficit disparat

El dèficit es dispara enguany fins al 10,1%, i el 2021 es col·locarà en el 6,7%. Pel que fa al deute, augmentarà fins a un 115,6% aquest any, i el 2021 es reduirà lleugerament i se situarà en el 113,7%.

Respecte a l'efecte de l'emergència sanitària en l'economia, la Comissió Europea espera que la contracció sigui més forta el segon trimestre de l'any.

Considera que dependrà molt de l'evolució de la pandèmia, si hi torna a haver una aturada en la producció, caldrà revisar de nou les expectatives.

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Economia de butxacaComissió Europea
Anar al contingut