Brussel·les no actuarà pel tancament de webs de l'1-O per part del govern espanyol

La Comissió Europea admet que es poden tancar webs en casos excepcionals, però diu que les restriccions han de ser proporcionades

Actualitzat
TEMA:
Internet

Brussel·les descarta actuar per la clausura de pàgines webs per part de l'estat espanyol els dies previs a l'1 d'octubre del 2017.

Tot i això, admet que "les mesures només podran imposar-se si són apropiades, proporcionals i necessàries dins d'una societat democràtica". La Comissió Europea no es posiciona sobre si s'aplica o no al cas dels webs del referèndum però diu que encara hi ha recorregut judicial a Espanya.

És la resposta de la Comissió Europea a la carta del govern català que va fer arribar a Brussel·les fa un any.

A la carta s'hi assegura que "recentment" un nombre "significatiu" de pàgines inicialment bloquejades ja no ho estan i n'identifiquen 32. També constata, però, que el web ref1oct.cat segueix bloquejat per ordre d'un tribunal. I afegeix:

"La legalitat d'aquest tipus d'ordres està subjecte a possibles recursos judicials d'acord amb la legislació nacional."

La carta de Brussel·les va ser enviada dijous passat, dos dies després que el conseller acudís a la Defensora del Poble Europea per denunciar els bloquejos dels webs.

Està signada pel director general de Xarxes de Comunicació, Continguts i Tecnologies de la Comissió Europea, Roberto Viola, en nom del vicepresident i comissari de Mercat Únic Digital, Andrus Ansip.

Aquesta ha estat la resposta de l'actual conseller, Jordi Puigneró:

"Des del govern de Catalunya creiem que la Comissió Europea s'ha vist obligada a moure fitxa i en certa manera obre la porta a admetre que el tancament de webs, dominis i aplicacions es va fer de manera desproporcionada per part de l'Estat."

ARXIVAT A:
Internet Procés català Referèndum 1-O Jordi Puigneró
Anar al contingut