Dues persones amb mascareta a Brussel·les, davant de les institucions comunitàries (EFE/Olivier Hoslet)

Brussel·les millora la previsió de creixement per a Espanya, però avisa de la inflació

La Comissió Europea ha revisat a la baixa les previsions de creixement per a aquest any per a la zona euro, però ha millorat lleugerament les d'Espanya

L'impacte de la variant òmicron, sumat als problemes de les cadenes de subministrament i els elevats preus de l'energia, continuen frenant la recuperació econòmica. Ho constata la Comissió Europea en les seves previsions d'hivern.

La Comissió rebaixa fins al 4% el creixement que havia previst a la tardor per a la zona euro, el mateix que per al conjunt de la Unió Europea.

En el cas d'Espanya, en canvi, les millora una dècima, fins al 5,6%, molt allunyat encara del 7% que manté el govern espanyol.

Segons el comissari d'Economia, Paolo Gentiloni, tot fa pensar que l'economia espanyola acabarà recuperant el PIB previ a la pandèmia en l'últim trimestre de l'any, gràcies sobretot a la progressiva recuperació del turisme internacional.

També hi ajudarà, segons Gentiloni, la revifada del consum, impulsada pels fons de recuperació, i també, afirma, per la millora de les pensions.


Avís per la inflació

Tot plegat, però, subjecte a la moderació de la inflació, que ara per ara és el que més preocupa la Comissió. Segons les seves estimacions, els preus creixeran aquest any un 3,6% a Espanya, una dècima més que a la zona euro.

Segons ha explicat el comissari d'Economia en roda de premsa, els preus de l'energia es mantindran elevats durant més temps del previst i l'encariment ja s'està traslladant a molts productes de l'alimentació i als serveis.

Confien, però, que vagin a la baixa a la recta final de l'any, de la mateixa manera que els problemes de subministraments, i això permeti arribar al 2023 amb la inflació per sota del 2%.

ARXIVAT A:
Comissió Europea
Anar al contingut