Manifestació a França (Foto: EFE)
Gitanos romanesos a l'aeroport de Bucarest, arribats de França
Brussel·les

Brussel·les fa marxa enrere i no sancionarà França per l'expulsió de romanesos

Brussel·les fa marxa enrere i no sancionarà el govern francès per discriminació dels gitanos. La comissària europea de Justícia, Viviane Reding, admet que no en té proves i diu que només li obrirà un expedient d'infracció perquè no aplica bé la directiva de lliure circulació de persones. París, satisfeta per la decisió, pot evitar la sanció si garanteix en un termini de 15 dies una correcta transposició de la norma.

Actualitzat
Brussel·les frena les aspiracions de la comissària de Justícia, Viviane Reding, de sancionar el govern francès per discriminació en les expulsions de gitanos. L'expedient ha quedat reduït a una qüestió menor: un procés d'infracció per no respectar la legislació europea referent a la lliure circulació de persones.

A més, París el podrà evitar si abans del 15 d'octubre dóna garanties que farà una correcta transposició de la directiva comunitària, amb uns terminis fixats. El govern de Sarkozy s'ha mostrat satisfet de la marxa enrere de la Comissió Europea. Reding ho ha justificat per la falta de proves: "No tenim proves legals per anar al tribunal per discrimació."

Brussel·les s'ha conformat amb el fet que l'executiu francès hagi anul·lat la circular en què s'instava la policia a desmantellar els campaments il·legals, sobretot els dels gitanos.

Més de 1.000 gitanos han estat deportats des que Nicolas Sarkozy va denunciar els seus camps com a centres de prostitució, explotació infantil i tràfic de drogues.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut