Brussel·les

Brussel·les estudia una nova estratègia per reforçar la seguretat contra el terrorisme

La Comissió Europea reclama un nou impuls per crear un registre de passatgers aeris que permeti detectar jihadistes.

RedaccióActualitzat

La Comissió Europea anuncia que vol posar en marxa com més aviat millor una nova estratègia per reforçar la seguretat interna de la UE. Brussel·les accelera aquestes mesures arran de l'atemptat contra la revista satírica "Charlie Hebdo". La Comissió dóna una importància especial a l'amenaça del terrorisme jihadista i a la protecció d'"objectius fràgils", com esdeveniments esportius i centres comercials o altres llocs de concentració pública. La CE demana un nou impuls per crear un registre europeu de passatgers aeris que permeti detectar jihadistes.

La Unió Europea considera que l'amenaça terrorista contra l'aviació comercial continua sent "alta" i "constant" pel gran impacte que tindria un atemptat d'aquestes característiques. En aquest sentit, la Comissió es planteja afegir nous articles a la llista d'objectes prohibits a l'equipatge de mà dels passatgers aeris, tot i que encara no s'ha concretat de quins objectes es tractaria. En particular, els experts estan amoïnats pels dispositius electrònics. Tant el Regne Unit com els Estats Units ja exigeixen als passatgers que encenguin aquests dispositius i ensenyin que la bateria té càrrega i funcionen.

El ple de l'Eurocambra debatrà sobre l'atac contra "Charlie Hebdo" dilluns que ve, i una setmana després seran els ministres d'Exteriors de la UE els que abordaran la lluita contra el terrorisme. Els titulars d'Interior en parlaran a Riga els dies 29 i 30.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut