Brussel·les

Brussel·les està disposada a expedientar França per les expulsions de gitanos

La vicepresidenta de la Comissió Europea i responsable de Justícia, Viviane Reding, ha anunciat que Brussel·les està disposada a expedientar França per discriminació en l'expulsió de gitanos que ha fet el govern de Nicolas Sarkozy. Reding ha dit que està convençuda que "la comissió no tindrà cap altra opció que iniciar un procediment d'infracció contra França". L'expedient es basaria en l'aplicació discriminatòria de la directiva de lliure circulació de persones. La decisió final la prendrà la Comissió Europea d'aquí a dues setmanes.

Actualitzat
La vicepresidenta de la Comissió Europea i responsable de Justícia, Viviane Reding, ha dit que està convençuda que "la comissió no tindrà cap altra opció que iniciar un procediment d'infracció contra França". Reding ha dit que se li ha acabat la paciència i que "cap Estat membre pot esperar un tractament especial quan els valors fonamentals i les lleis europees estan en joc".

Reding també ha explicat que el procediment d'infracció contra França es llançarà en dues setmanes i que recomanarà al president de l'executiu comunitari, José Manel Durao Barroso, que apliqui un procediment accelerat a causa de la gravetat del cas.

Viviane Reding ha recordat que la comissió ha seguit molt de prop els esdeveniments a França i ha comentat que està molt preocupada per una situació que porta a la sensació que la gent és expulsada d'un Estat membre de la UE només perquè pertany a una minoria ètnica. Reding ha subratllat: "És una situació que crec que Europa no ha de tornar a veure després de la II Guerra Mundial."
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut