Brussel·les

Brussel·les destina 1.500 milions d'euros per a tres projectes per gestionar i controlar la immigració il·legal a les Canàries

La Comissió Europea ha aprovat d'urgència sis projectes per millorar la gestió de la immigració il·legal a les costes europees. En total, Brussel·les hi destinarà més de 3.280 milions d'euros. Una xifra que la mateixa Comissió ha reconegut que era "exigua" però que augmentarà considerablement en el futur. Dels sis projecte aprovats, tres són per a les illes Canàries, amb un pressupost de més de 1.500 milions d'euros. Els altres tres projectes es destinaran a Malta, que en rebrà dos, i un per a Itàlia.

Actualitzat

Els tres projectes d'emergència Argo destinats a Espanya a petició de Madrid pretenen ajudar a millorar l'atenció als immigrants que arriben a les Canàries i a prevenir la immigració il·legal des de Mauritània.

El primer projecte i més important, denominat "Canàries", rebrà més de 960.000 euros destinats a "mitigar els esforços" que requereix la Comissaria General d'Estrangeria, Fronteres i Documentació per frenar la massiva arribada d'immigrants a les costes canàries. Les accions que preveu el projecte inclouen l'enviament d'un gran nombre de policies des de la Península per ajudar en la gestió i custòdia dels immigrants, el finançament dels intèrprets, la cooperació amb els funcionaris dels països d'origen dels il·legals per a la seva identificació, les proves mèdiques i del lloguer d'autobusos per al seu trasllat.

El segon projecte, anomenat "Platges. Dispositius d'atenció urgent a peu de platja en les illes de Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Hierro i Gomera", rebrà 390.000 euros i se centrarà en les tasques de recerca i rescat d'immigrants il·legals en col·laboració amb la Guàrdia Civil i els serveis de Seguretat Marítima i l'atenció primària que se'l ha de dispensar: assistència mèdica, aliments, roba, suport psicològic i trasllat a centres sanitaris.

El tercer i últim projecte, batejat com a "Cabo Blanco", comptarà amb 171.000 euros i permetrà, en coordinació amb l'Agència Europea de Fronteres Exteriors, Frontex, millorar "de manera urgent" el control tant de les costes de Mauritània per evitar la sortida de "cayucos" com les aigües que les separen de l'arxipèlag canari.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut