Imatge de cogombres en una granja d'Hamburg. (Foto: Reuters)
Espanya rebrà 71 milions d'euros en ajudes per la crisi del cogombre. (Foto: Reuters)
Brussel·les

Brussel·les compensarà el 100% de les pèrdues per la crisi del cogombre

La Comissió Europea ha decidit incrementar el fons que va crear per compensar les pèrdues als agricultors perjudicats per l'anomenada "crisi del cogombre". La nova dotació, de 227 milions d'euros, permetrà compensar el 100% de les pèrdues als agricultors. Aquesta crisi va tenir lloc fa setmanes, quan Alemanya va atribuir de manera errònia a cogombres espanyols l'origen del brot d'"E. coli" que va provocar la mort d'una vintena de persones.

Actualitzat
Espanya rebrà finalment els 70,9 milions d'euros que reclamava a la Unió Europea per l'anomenada "crisi del cogombre", que va afectar els agricultors espanyols i europeus després que Alemanya va atribuir de manera equivocada als cogombres espanyols l'origen del brot d'"E. coli" que va provocar la mort d'una vintena de persones al país. Finalment es va relacionar amb una granja de la Baixa Saxònia.

Aquesta xifra, de gairebé 71 milions d'euros, suposa el 100% de les pèrdues que el sector agrícola calcula que va tenir per aquesta crisi i és la compensació total que des del començament ha exigit el sector, que no es conformava amb un import més baix.

Els agricultors espanyols rebran una compensació del 100%, com reclamaven, després que Brussel·les ha augmentat de 150 a 227 milions d'euros el fons per reemborsar als estats membres les ajudes sol·licitades. En un primer moment, les ajudes, segons la ministra d'Agricultura, Rosa Aguilar, només permetien compensar el 30% de les pèrdues. Amb aquesta nova xifra, Espanya serà el país que més diners rebrà, seguit de Polònia, que ingressarà 46 milions d'euros per aquest concepte.

La decisió s'ha ratificat aquest dijous a la tarda en una reunió a les institucions comunitàries.


Anar al contingut