La president de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen
La president de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen

Brussel·les avala 12.000 milions més de fons de recuperació per a Espanya

La Comissió Europea es mostra preocupada per la sostenibilitat de les pensions

Actualitzat

La Comissió Europea ha avalat aquest dilluns el pagament a Espanya del segon tram dels fons de recuperació. Són 12.000 milions d'euros que es rebran abans d'un mes, un cop els 27 ratifiquin la decisió. Brussel·les considera que el govern espanyol va complint el full de ruta acordat, amb la reforma laboral i part de la de les pensions.

De cara al futur, però, mostra la seva preocupació per la sostenibilitat de les pensions, pel fet d'estar indexades a l'IPC. I avisa que caldrà buscar el consens per alliberar el quart tram de les ajudes, que hauria d'arribar en un termini d'un any.

 

El segon pagament d'un total de gairebé 70.000 milions

Amb aquest segon pagament de 12.000 milions d'euros, el més gran de tots, Espanya hauria obtingut ja 31.000 milions d'euros, gairebé la meitat dels pràcticament 70.000 milions d'euros que li corresponen en transferències dels Fons Next Generation. Uns diners que van condicionats al compliment dels 40 compromisos previstos al Pla Nacional de Recuperació.

A més de les reformes del mercat de treball i de les pensions, s'hi inclouen mesures per abordar la transició verda i digital.

De fet, el 40% de les inversions tenen a veure amb aquesta transició, amb mesures per impulsar l'eòlica marina, la mobilitat sostenible i connectada, i els drets digitals.

 

 

Anar al contingut