Apple hauria vulnerat les regles de lliure competència en cobrar una comissió del 30% a serveis com Spotify
Apple hauria vulnerat les regles de lliure competència en cobrar una comissió del 30% a serveis com Spotify

Brussel·les acusa Apple d'abús de posició en la distribució de música en línia

Si es demostra que Apple ha vulnerat les regles de competència europees, com denuncia Spotify, podria rebre una sanció del 10% de la seva facturació

La Comissió Europea acusa Apple d'actuar com a "guardià" en l'accés a les aplicacions des dels seus dispositius i d'abusar de la seva posició dominant per les condicions que imposa a plataformes musicals en "streaming", com Spotify.

Europa sospita que el gegant tecnològic nord-americà imposa l'ús obligatori del seu propi sistema de compres i restringeix així la capacitat d'altres desenvolupadors per informar els usuaris d'iPhone i IPad d'altres aplicacions més barates fora de l'App Store.

En unes conclusions preliminars, la Comissió Europea detecta que Apple hauria vulnerat les regles de lliure competència en cobrar una comissió del 30% a serveis com Spotify per cada nova subscripció.

Segons la responsable de Competència de la UE, Margrethe Vestgager, Apple infringeix la normativa comunitària en matèria de competència i això repercuteix en el preu que paga el consumidor final:

 

"AppMusic competeix amb altres serveis de streaming de música, però Apple cobra elevades comissions als seus competidors a la botiga online i els impedeix informar d'altres alternatives de subscripció."

"La nostra investigació mostra que aquesta comissió es trasllada als usuaris apujant-los el preu, habitualment de 9,99 a 12,99 euros."

Brussel·les va decidir investigar les pràctiques d'Apple el juny passat arran les denúncies per competència deslleial que va fer Spotify.

 


Ara, Apple es podrà defensar de les acusacions abans de la decisió final de Brussel·les. La multinacional nord-americana podria rebre una multa del 10% de la seva facturació total.

 

ARXIVAT A:
AppleComissió Europea
Anar al contingut