Madrid

Brufau deixarà Repsol si la companyia deixa de ser "independent, espanyola i privada"

El president de Repsol-YPF, Antoni Brufau, deixarà la companyia si la russa Lukoil pren el control de l'empresa sense llançar una opa al 100% del seu capital. Brufau ha explicat que vol continuar presidint una companyia "independent, espanyola i privada" i que si algú trenca les regles del mercat per aconseguir el control de Repsol deixarà el càrrec. Mentrestant, el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, ha recordat que el govern espanyol manté la seva aposta perquè Repsol continuï sent una companyia espanyola, però ha reiterat que el seu executiu no pot participar en una operació privada.

Actualitzat
Brufau ha reiterat que si algú vol controlar Repsol ha de respectar les regles del mercat, el caràcter privat de la companyia, la seva independència a l'hora de definir un projecte de negoci, i la seva espanyolitat, garantint "que els centres de decisió continuïn a Espanya i a l'Argentina".

Durant la presentació de la Guia Repsol 2009 a Madrid, el president de la companyia ha recordat que sotmetre's a les regles del mercat significa que si una empresa es fa amb menys del 30% de les accions d'una altra s'ha de sotmetre a la legislació vigent i al reglament intern de l'empresa. En aquest sentit ha dit que "qualsevol cosa que no passi per això, qualsevol cosa que suposi una pèrdua de control de la companyia com a conseqüència d'una operació que no sigui llançar una opa, no em tindrà al davant".

Lukoil, la petrolera més gran de Rússia, manté converses per comprar tot o part del 20% que Sacyr Vallehermoso té a Repsol-YPF i comprar una participació addicional a altres accionistes de la petrolera espanyola com Criteria, La Caixa, Caixa Catalunya i La Mutua Madrileña.
Anar al contingut