Bruce Willis té 67 anys i ja no haurà de tornar a actuar per sortir en pel·lícules (Europa Press/Sonia Moskowitz)

Bruce Willis es ven la imatge per tornar a la pantalla amb intel·ligència artificial

És el primer actor que ven els drets d'imatge per ser replicat digitalment en pel·lícules i sèries
TEMA:
Cinema

Fa mig any, Bruce Willis va anunciar que es retirava de la interpretació per problemes de salut. Ara, l'actor ha pres una decisió pionera en la indústria del cinema i ha decidit vendre els seus drets d'imatge a una empresa de deepfake, que crea bessons digitals.

D'aquesta manera, la cara i el cos de Bruce Willis es podrà replicar digitalment per ser utilitzats en pel·lícules, sèries, videojocs o anuncis. No caldrà que ell sigui al plató.

Segons informa The Telegraph, Willis ha venut la seva imatge a la companyia Deepcake perquè es pugui utilitzar en futurs projectes, després d'una primera experiència en aquest camp en un anunci per al servei telefònic rus MegaFon.

La tecnologia deepfake permet utilitzar la semblança d'una persona per superposar-la a un altre individu. A través de l'ús d'intel·ligència artificial, la imatge de Willis podrà aparèixer al cos d'una altra persona, creant així una mena de bessó visual i sonor.

Willis, de 67 anys, va anunciar al març que deixava la seva carrera d'actor, després de més de setanta pel·lícules. La família va explicar que l'havien diagnosticat d'afàsia, un trastorn del llenguatge que provoca problemes per llegir, escoltar i parlar.

Quan va fer l'anunci de telefonia, l'any passat, va qualificar l'experiència amb deepfake de "molt nova i interessant" i va explicar-ho així: "Fins i tot estant en un altre continent, vaig poder comunicar-me, treballar i participar en el rodatge."

Aquesta tecnologia ja s'ha utilitzat en els spin-off de Star Wars per recrear la intèrpret de la princesa Leia, l'actriu Carrie Fisher, que va morir el 2016, i també l'actor Mark Hamill i el seu personatge, Luke Skywalker.

 

ARXIVAT A:
Cinema Tecnologia Intel·ligència artificial
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut