Bruce Willis a la première del film "Glass" a Londres el 2019 (Ian West/PA Wire/dpa)
Bruce Willis a la première del film "Glass" a Londres el 2019 (Ian West/PA Wire/dpa)

Bruce Willis es retira després que li hagin diagnosticat afàsia

La filla de l'actor ha anunciat que atura una llarga carrera cinematogràfica per problemes de salut

RedaccióActualitzat

Punt i a part a la carrera de Bruce Willis. L'actor i productor nord-americà d'origen alemany, de 67 anys, ha anunciat que es retira per problemes de salut. 

Segons la seva filla Rumer, té d'afàsia, una malaltia que impedeix comunicar-se.

"El nostre estimat Bruce està experimentant problemes de salut i fa poc li han diagnosticat afàsia, cosa que li afecta les habilitats cognitives. Com a resultat d'això, i amb molta reflexió, en Bruce s'aparta de la carrera que tant ha significat per a ell", ha publicat al perfil d'Instagram una de les seves filles.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rumer Willis (@rumerwillis)

 

És una de les tres filles que va tenir amb l'actriu Demi Moore, que ha compartit el mateix missatge a Facebook. El text el signen l'actual dona de l'actor, Emma Heming Willis, la seva exdona Demi i les seves filles Rumer, Scout, Tallulah, Mabel i Evelyn.

El comunicat explica que la família viu un moment "realment difícil" i agraeix l'amor i el suport rebuts. "Estem passant per això com una forta unitat familiar", afirmen al mateix temps ho traslladen als fans "perquè sabem quant significa per a vosaltres, tant com vosaltres signifiqueu per a ell".

Fa només uns dies, amb motiu de l'aniversari de l'actor, Demi Moore va penjar una imatge d'ells dos per felicitar-lo:


Una de les cares més conegudes del cine d'acció

La seva feina li ha valgut, entre altres premis, dos Emmys i un Globus d'or. Per a la història queden les interpretacions a pel·lícules com la saga de "La jungla de cristal", "El sisè sentit" o "El cinquè element".

Willis va saltar a la fama als anys 80 pel seu paper a la sèrie "Luz de luna", que va protagonitzar juntament amb Cybill Shepherd i és la que li va donar el Globus d'or i un Emmy, guardó que també obtenir pel paper secundari que va interpretar a "Friends". 

La projecció definitiva, però, la va aconseguir amb el paper del tinent John McClane a la pel·lícula d'acció "Die Hard" ("Difícil de matar").

Willis ha estat un referent del cinema d'acció, amb nombrosos èxits comercials durant els anys 90 i també durant la primera dècada dels 2000.

Al cinema, "Billy Bathgate" (1991), "L'últim boy scout" (1991), "Pulp fiction" (1994, sota la direcció de Quentin Tarantino), "El color de la nit" (1994),  "12 monos" (1995), "Armagedfon" (1998), "El sisè sentit" (1999) i "Sin city" (2005) són alguns dels títols més destacats de la seva filmografia, que inclou més de 100 pel·lícules.


Què és l'afàsia

L'afàsia és un trastorn del llenguatge que impedeix la comunicació. Pot afectar la capacitat de parlar, escriure i comprendre el llenguatge tant verbal com escrit.

La gravetat depèn de la causa i abast del dany cerebral.

Sovint, l'afàsia pot aparèixer després d'un accident cerebrovascular (un ictus) o una lesió al cap, però també pot estar vinculat a un tumor cerebral de desenvolupament lent o alguna malaltia degenerativa.

Les persones amb afàsia poden fer teràpia per recuperar habilitats de comunicació o aprendre altres formes d'expressar-se. La recuperació és un procés gradual i a llarg termini. 

Suport a les xarxes

La notícia de la retirada de Willis ha tingut un ampli ressò a les xarxes, on ha esdevingut trending topic i ha rebut missatges de suport dels fans.

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
TelevisióCinema
Anar al contingut