Cleveland

Bruce Springsteen entona el "Yes, we can" per Obama mentre McCain intenta retallar distància

En la recta final de la campanya per presidir la Casa Blanca, el demòcrata Barack Obama ha rebut el suport del cantant Bruce Springsteen. Tant el candidat demòcrata com el republicà intenten convèncer a última hora els indecisos en punts on les enquestes no els donen resultats favorables. Obama batalla pels feus republicans, mentre que McCain és a Pennsilvània, on "a priori" té poques possibilitats. Les últimes enquestes donen a Obama entre sis i vuit punts d'avantatge sobre el seu contrincant.

Actualitzat
"The Rising" ha estat la cançó que ha acompanyat Barack Obama al llarg de la campanya electoral, i el seu creador, Bruce Springsteen, no s'ha volgut perdre l'esprint final del seu candidat. A Ohio, l'estat que va donar la victòria a George Bush el 2004, i davant de 80.000 seguidors, The Boss ha demanat el vot per al senador d'Illinois.

Obama, en el seu míting a Ohio, ha demanat als seus seguidors que si estan convençuts del seu vot vagin per avançat a les urnes. Conscient que malgrat que totes les enquestes li són favorables encara queda el llarg camí del vot per recòrrer, Obama ha apel·lat: "Aneu a votar ara, no ho ajorneu." De moment, uns 27 milions d'americans ja haurien votat per avançat en 31 estats -del total de 52- on està permès fer-ho. La xifra reforça la idea que aquestes eleccions poden aconseguir un rècord de participació.

Acompanyat de les seves filles i la seva dona, Obama ha gaudit del concert per després passar a l'atac. El candidat afroamericà ha criticat la recent campanya de desqualificacions contra ell llançada per John McCain, i ha promès que demà guanyarà les eleccions.

El vot ocult

El cònsol nord-americà a Barcelona, Tod Robinson, creu que el vot ocult per actituds racistes pot provocar sorpreses en la perspectiva d'un canvi a la Casa Blanca. En declaracions a l'espai "L'entrevista", de Catalunya Informació, el cònsol ha assegurat que tots els nord-americans tindran en compte el factor de la raça, però ha afegit que el 2000 va quedar demostrat que no hi ha res segur.

Pel cònsol, la campanya ha aportat elements innovadors, però en l'agenda de temes no hi ha hagut sorpreses: qüestions fiscals, la reforma de la Seguretat Social i l'hegemonia dels Estats Units al món.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut