Nova York

Bruce Springsteen compleix 60 anys

Bruce Springsteen està d'aniversari. El "Boss" n'ha fet 60 i com no podia ser d'altra manera ho ha celebrat dalt dels escenaris, embarcat en una nova gira amb "Working on a dream". El cantant és un sexagenari en plena forma. Amb milions de fans a tot el món, sembla estar més de moda que mai en part gràcies al seu directe explosiu amb la E Street Band que fa les delícies de tots els assistents als seus multitudinaris concerts. Compromès amb Barack Obama, casat i amb tres fills, Springsteen és una gran estrella de rock que no respon al prototip del músic sobrepassat per la fama i els diners. Lluny de seguir l'ideal romàntic del rock ("Millor cremar-se que consumir-se lentament"), el "Boss" bufarà 60 espelmes en un dels moments més dolços de la seva carrera.

Actualitzat
Bruce Springsteen, autor d'un dels àlbums més venuts de la història ("Born in the USA", 1984), guanyador d'un Oscar per "Streets of Philadephia" el 1994, i veu del poble nord-americà amb més de 35 anys de carrera musical, ha fet 60 anys.

Després d'implicar-se a fons en la campanya electoral del demòcrata Barack Obama, el "Boss" ha celebrat el seu 60è aniversari en plena gira mundial amb el seu darrer treball "Working on a dream", un àlbum que reflecteix el moment d'optimisme que viu personalment i les noves esperances desfermades als EUA amb la fi de l'era Bush.

"La música em va salvar", va dir ja el 1975 a la revista "Time". El cantant, que ha confessat que per a ell la música mai va ser un hobby sinó la seva raó per viure des que va veure dalt dels escenaris Elvis Presley, serà reconegut en els pròxims mesos "per haver contribuït significativament a la vida cultural" dels EUA i del món. L'homenatge es prepara per al desembre al Kennedy Center de Washington.

Però el "Boss" no està per homenatges i reconeixements. És un sexagenari a qui encara li queda molt de rock per oferir. "Fem que l'estadi s'ensorri!", va cridar en el seu darrer concert a Los Angeles, a Califòrnia. Amb la E Street Band i la seva dona, Patti Scialfa, amb qui ha tingut tres fills, Bruce Springsteen compleix 60 anys dalt dels escenaris, cantant a ple pulmó, incombustible.
Anar al contingut