Londres

Brown entona el "mea culpa" però creu que el laborisme pot refer-se de la patacada electoral

El primer ministre britànic, Gordon Brown, ha admès errors després de la derrota del partit laborista en les eleccions locals d'Anglaterra i Gal·les, en què va recollir els pitjors resultats en 40 anys. Tot i això ha dit que està convençut que el partit es pot refer. En una entrevista a la BBC, la primera des de la desfeta, Brown s'ha compromès a sortir més del despatx per escoltar els ciutadans i ha dit que el primer que cal fer és solucionar el problema de l'economia. Brown s'ha mostrat convençut de ser la millor opció per enfrontar el moment dur i anar a les pròximes eleccions generals amb un partit recuperat.

Actualitzat
El líder laborista no ha caminat per un terreny planer des que va accedir al 10 de Downing Street en substitució, sense passar per les urnes, de Tony Blair. L'any passat va permetre que s'especulés durant setmanes amb la possibilitat d'avançar les eleccions, fet que finalment es va descartar i que li va fer guanyar-se la reputació de vacil·lant i oportunista.

A més, Brown, va viure fa deu dies un intent de rebel·lió d'alguns dels diputats laboristes a causa d'una impopular mesura fiscal, que abolia el tipus fiscal més baix per a les persones amb menys ingressos. Aquesta decisió es creu que és una de les mesures que haurien propiciat la derrota en les eleccions locals, comicis en els quals també han perdut l'alcaldia de Londres.

Tot i entonar el "mea culpa", Gordon Brown ha dit que no preveu una revolta al parlament per destituir-lo com a líder del partit i insisteix que el seu partit pot recuperar-se a temps per plantar cara als conservadors en les pròximes eleccions legislatives, previstes com a molt tard pel 2010.

El full de ruta del primer ministre passa per solucionar en primer terme el problema amb l'economia perquè "la gent vegi que, com en el passat, podem superar els temps difícils". Assegura que cal oferir les famílies treballadores oportunitats en el mercat immobiliari i en l'educació. En segon lloc, Brown aposta per "demostrar-los que tenim una visió del futur que durà el país -de forma optimista, al meu entendre- a la seva pròxima fase".
Anar al contingut