Entrada del geriàtric El Mirador de Mataró
Entrada del geriàtric El Mirador de Mataró

Brot de Covid-19 en una residència de Mataró, amb 32 contagiats asimptomàtics

21 residents i 11 treballadors del geriàtric El Mirador de Mataró han donat positiu en proves PCR

Actualitzat

Un total de 21 usuaris i 11 treballadors de la residència de gent gran El Mirador de Mataró han donat positiu de coronavirus.

Tots els casos, 32, s'han detectat amb testos PCR i no havien presentat símptomes.

Els treballadors contagiats ja han anat a casa seva per passar la quarantena, i la resta d'empleats de l'àrea afectada són a casa com a mesura preventiva. Entre residents i treballadors, al geriàtric hi ha 220 persones.

 

El geriàtric, que ja tenia les instal·lacions dividides en tres zones per minimitzar el risc de contagi, assegura que el brot està controlat.

En declaracions al setmanari "Capgròs", la coordinadora del grup que gestiona el centre, Natàlia Olmo, explica que Salut Pública ha visitat la residència i "ha avalat els protocols i actuacions" que s'hi estan fent.

 

Vista general de la residència El Mirador de Mataró, on s'han detectat 32 casos de coronavirus
Vista general de la residència El Mirador de Mataró, on s'han detectat 32 casos de coronavirus

 

Les residències, punt crític de la pandèmia

Les residències de gent gran han estat un dels principals focus de la pandèmia del coronavirus. De fet, a Catalunya, la meitat dels morts per Covid-19 han estat en geriàtrics.

En total, el 60 % de les residències de gent gran s'han vist afectades per la Covid-19 i, a mesura que avançava la pandèmia, molts centres es van veure completament desbordats. Sense equips de protecció, sense suport sanitari i amb una organització dels centres que no permetia separar els residents adequadament, ha estat molt difícil aturar brots en diverses residències.

 

La gestió dels geriàtrics ha estat molt qüestionada des de diversos àmbits, i en un ple monogràfic al Parlament els grups van aprovar per unanimitat la creació d'una comissió d'investigació. En la sessió, els partits de l'oposició van acusar el govern de "descoordinació" i van identificar les residències com la baula feble del sistema sanitari.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut