Bosses amb escombraries s'acumulen al carrer Trafalgar
Bosses amb escombraries s'acumulen al carrer Trafalgar
Barcelona

Brossa acumulada al lloc dels contenidors cremats, tres setmanes després dels aldarulls

En un magatzem municipal esperen prop d'un miler de contenidors nous per ser reposats al carrers del centre de Barcelona

RedaccióActualitzat

Tres setmanes després dels aldarulls al centre de Barcelona per la sentència del procés, encara no s'han reposat els contenidors cremats i les escombraries s'acumulen al carrer.

A la zona més afectada per les protestes, al voltant de la plaça Urquinaona, l'Ajuntament encara no ha reposat els contenidors, per raons de seguretat. Els veïns de la zona es queixen que la falta de contenidors provoca que les bosses d'escombraries s'acumulin en muntanyes a la vorera.

El consistori calcula que durant les protestes es van cremar més de 1.000 contenidors. Ara, uns 900 de nous esperen en un magatzem de la Zona Franca per ser reposats. Però no es tornaran a instal·lar fins que així ho recomani la policia.


La recollida d'escombraries està 100% garantida a tota la ciutat. Es recomana als veïns que, en la mesura que sigui possible, dipositin les deixalles al contenidor més proper. Si això no fos possible, es pot deixar la bossa al punt habitual respectant al màxim l'horari de recollida, a partir de les 8 del vespre.

Al carrer Trafalgar, amb molts establiments comercials, al final de la jornada s'acumulen nombroses restes de cartrons i embalatges per recollir.


Tot i que s'ha reforçat el servei de neteja i de recollida de brossa en aquestes zones i s'han reubicat els punts de recollida perquè els usuaris sàpiguen on són els contenidors més propers, les escombraries s'acumulen, inevitablement, al carrer.

Veïns i establiments ho gestionen com poden i acumulen en vivendes i establiments la brossa, cartrons i altres deixalles fins que, al vespre, la treuen al carrer. Esperen, amb paciència, l'arribada dels nous contenidors.

ARXIVAT A:
Procés catalàIndependènciaPolicia NacionalCDR
Anar al contingut