British Airways és la primera gran companyia a suspendre tots els vols amb la Xina

Grans companyies aèries suspenen tots els vols a la Xina pel coronavirus

206 ciutadans nipons, els primers traslladats des de Wuhan; a Alaska hi aterra el primer avió nord-americà amb repatriats, i la UE prepara dos vols d'evacuació

Actualitzat

Companyies aèries suspenen tots els vols a la Xina continental amb efectes immediats a causa de l'expansió del coronavirus. La primera gran aerolínia que ha pres aquesta decisió és British Airways. Altres companyies, com Lufthansa, Swiss Air i Austrian Airlines, s'han sumat també a la mesura. American Airlines ho ha fet de manera parcial i, segons expliquen, per la caiguda de la demanda.

Iberia també ha suspès els vols, en aquest cas a Xangai, l'única destinació que opera a la Xina. L'empresa ha informat que anul·la les connexions amb la ciutat xinesa des d'aquest divendres, quan estava previst el pròxim vol, i durant tot el mes de febrer. 

British primer havia anunciat la suspensió dels vols d'anada i tornada a Pequín i Xangai, però després la companyia ho ha fet extensiu a tot el territori continental del país.

De moment, el govern dels Estats Units ha decidit no suspendre el trànsit aeri amb la Xina. Abans de prendre aquesta mesura dràstica per frenar la propagació del virus, manté reunions diàries amb les companyies aèries per valorar l'evolució de la situació. Tot i això, aconsella als ciutadans nord-americans que considerin la possibilitat de suspendre els viatges pendents a la Xina.

Moltes companyies aèries estan prenent mesures, com Thai Airways, que ha ordenat desinfectar tots els seus avions procedents de la Xina.

I empreses d'arreu del món estan restringint els viatges dels seus empleats a la Xina.

 

Un cas a Finlàndia

La llista de països europeus amb casos confirmats de coronavirus es va ampliant. Primer va ser França, després Alemanya i ara també Finlàndia.

Es tracta d'un pacient xinès que havia viatjat a Wuhan. Està ingressat en aïllament en un hospital del nord del país, en territori sami. Segons les autoritats hi ha 15 persones més que podrien haver estat exposades al virus.

 

Primers evacuats del Japó

El Japó ha estat el primer país a repatriar els seus ciutadans a causa de la infecció. Aquesta matinada ha arribat al Japó un avió amb 206 ciutadans nipons evacuats de Wuhan, epicentre de la infecció del coronavirus. Entre ells n'hi havia 4 amb símptomes com febre i tos. 3 d'aquest casos han donat positiu. Durant aquest dimecres, ha arribat un nou avió amb 200 repatriats japonesos més. 

Així que han arribat a l'aeroport han estat sotmesos a diferents proves per detectar si mostraven els símptomes de la malaltia. Els quatre passatgers que tenien símptomes han estat ingressats en un hospital especialitzat en malalties infeccioses. Després, una cinquena persona s'ha posat malalta i l'han traslladada a un altre hospital de Tòquio.

Ciutadans japonesos arribant al seu país, els primers evacuats de Wuhan pel coronavirus

A la resta no se'ls sotmetrà a quarantena, però sí que se'ls demana que no abandonin la seva residència, o un hotel pròxim a l'hospital, durant algunes setmanes.

El Japó ha confirmat set pacients, entre ells un conductor d'autobús turístic japonès que havia estat infectat després d'entrar en contacte amb visitants xinesos, el primer cas d'una possible transmissió dins del Japó, segons el ministre de Salut.

El govern japonès està preparant nous vols perquè hi ha 650 ciutadans que esperen ser evacuats.

 

El Japó prepara nous vols per portar 650 ciutadans pendents de repatriació

Aquestes evacuacions han estat qüestionades en alguns àmbits mèdics, perquè consideren que augmenten els riscos d'estendre encara més l'epidèmia.

Més evacuacions: Europa i EUA

Els segon avió amb repatriats, ha aterrat a Alaska, aquest dimecres, a l'aeroport d'Anchorage. El vol xàrter enviat a Wuhan pel govern dels Estats Units per repatriar empleats del govern i altres nord-americans. L'avió ha aterrat en una pista tancada.

El vol xàrter enviat pel govern dels EUA ha arribat a Anchorage, a Alaska, amb evacuats nord-americans (Reuters/Kerry Tasker)


La Unió Europea prepara dos vols per retornar ciutadans europeus de la Xina. En el primer vol hi podran tornar 250 ciutadans francesos, segons Brussel·les. França ha estat el primer país a demanar ajuda comunitària.

 

El comissari europeu de Gestió de Crisis, Janez Lenarcic, ha confirmat també un segon vol que es preveu que sortirà aquesta mateixa setmana per transportar uns cent ciutadans de qualsevol dels països de la Unió, entre els quals podria haver-hi ciutadans espanyols, tot i que les nacionalitats dels evacuats encara s'han de confirmar.

"La Unió Europea no s'oblida dels seus ciutadans en situació de necessitat, siguin on siguin arreu del món. Es mobilitzaran dues aeronaus per mitjà del nostre mecanisme de protecció civil per repatriar a Europa ciutadans de la UE."

 

 

El balanç d'infectats supera el de la SARS

La Xina ha ofert aquest dimecres un nou balanç sobre l'impacte de l'epidèmia. La xifra de morts s'eleva a 132 i el nombre d'infectats confirmats ja supera els 6.000. Les xifres oficials també concreten que hi ha més de 1.200 malalts en estat greu i un centenar que han superat la malaltia i a qui ja han donat d'alta.

El nombre de casos de coronavirus a la Xina ja supera els que hi va haver a causa de la síndrome respiratòria aguda severa, SARS, que va causar la mort de prop de 800 persones a tot el món entre el 2002 i el 2003. El nombre oficial d'infectats per la SARS va ser de 5.327, mentre que el del coronavirus ja supera els 5.900.

El nombre d'infectats pel coronavirus supera el de la SARS del 2002 al 2003 (Reuters)


Tot i que alguns experts creuen que la nova soca del coronavirus no és tan mortal com la SARS, aquesta nova infecció ha creat alarma perquè s'està estenent de pressa i encara se'n desconeixen les funcions clau, com la seva letalitat i si és infecciosa abans que apareguin els símptomes.

 

A Pequín, els casos confirmats de coronavirus han crescut i el risc d'infecció augmenta, i el brot ja s'estén fora de l'epicentre de la ciutat de Wuhan. Les autoritats sanitàries de la capital xinesa han confirmat fins ara un mort i 102 casos confirmats d'infecció pel virus.

ARXIVAT A:
SalutCoronavirus Estats UnitsUnió Europea
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut