El Caire

British Airways i Lufthansa suspenen tots els vols a Egipte per manca de seguretat

British ha suspès els vols de tota la setmana vinent i la companyia alemanya ho limita als vols d'aquest cap de setmana

Actualitzat

La companyia aèria britànica British Airways ha suspès tots els seus vols a Egipte durant almenys una setmana adduint "problemes de seguretat", però sense donar més detalls. Els responsables de l'aerolínia no han volgut donar cap més explicació i només ha transcendit que personal britànic havia revisat aquesta setmana els protocols de seguretat de l'aeroport del Caire i d'altres dues ciutats.

Poc després, la companyia alemanya Lufthansa s'ha afegit a la mesura i també ha anul·lat els vols previstos a Egipte per dissabte. En un primer moment, Lufthansa va anul·lar els vols de tot el cap de setmana, però diumenge a mig matí ha reprès els vols previstos. La companyia ha anunciat la decisió de restablir els vols, sense donar més detalls.

British ha alertat també que suspèn tots els vols a la ciutat turística de Sharm el-Sheikh, on un atemptat amb bomba va fer caure un avió de passatgers rus que portava 224 persones a bord l'any 2015.

Les autoritats egípcies, per la seva banda, han remarcat que cap d'aquestes mesures ha estat ordenada pels governs britànic o alemany, sinó que són decisions de les mateixes companyies.

British Airways ha emès un comunicat en què s'assegura que revisen "constantment els acords de seguretat a tots els aeroports de tot el món i hem suspès els vols al Caire durant set dies com a precaució". El portaveu de la companyia aèria no ha volgut donar més detalls de les raons que han impulsat aquesta mesura i ha dit que tenen per costum "no discutir temes que afecten la seguretat":

"La seguretat dels nostres passatgers i la tripulació és sempre una prioritat i mai operarem un avió sense estar completament segurs que ho podem fer"


Fonts de seguretat aeroportuària egípcies només han informat que personal britànic ha revistat les mesures de seguretat de l'aeroport del Caire i de dues ciutats egípcies més aquest dijous i divendres, però no n'han donat més detalls.

El ministeri d'aviació d'Egipte ha dit que programarà més vols de companyies egípcies amb destinació a Londres a partir d'avui mateix "per facilitar el transport de passatgers durant aquest període".

Anar al contingut