Fèlix Millet i Jordi Montull durant el judici pel cas Palau
Fa dos mesos que Fèlix Millet i Jordi Montull van ingressar al centre penitenciari de Brians 2 per complir la pena pel cas Palau

Brians proposa el segon grau per a Millet i Montull i el tercer per a Osàcar

Els dirigents del Palau de la Música i l'extresorer de Convergència van ingressar a presó el juny passat per complir la condemna per l'espoli de la institució i el cobrament de comissions de Ferrovial

Redacció Actualitzat
TEMA:
Cas Palau

La junta de tractament del Centre Penitenciari Brians 2 ha acordat proposar la classificació inicial en segon grau de Fèlix Millet i Jordi Montull, i el tercer grau restringit a Daniel Osàcar, condemnats pel cas Palau.

Segons ha informat la Secretaria de Mesures Penals de la Generalitat, en el cas de Millet, expresident del Palau i condemnat a 9 anys i 8 mesos, i la seva mà dreta, Montull, condemnat a 6 anys i 8 mesos, es proposa el segon grau.

El segon grau consisteix en un permís de 36 dies per sortir de la presó a l'any si s'ha complert una quarta part de la condemna. També pot considerar-se un règim més obert si el pres treballa fora de la presó o fa tasques de voluntariat, amb l'aplicació de l'article 100.2 del Reglament Penitenciari.

A les presons catalanes, 1 de cada 3 reclusos tenen la classificació de tercer grau, segons les dades del Departament de Justícia.

Pel que fa a l'extresorer de Convergència Democràtica, Daniel Osàcar, condemnat a 3 anys i mig, es planteja concedir-li el tercer grau restringit, en el qual només se l'obligaria a passar 8 hores a la presó per dormir, però les sortides no són diàries. També implica 48 dies de permís l'any.  

En tractar-se de la primera valoració del cas des del seu ingrés a presó, la llei preveu un termini màxim de dos mesos perquè els equips estudiïn el cas i la junta acordi una proposta en funció dels informes.

Millet i Osàcar van ingressar a la presó el 25 de juny, Montull ho va fer tres dies abans, i tots ells ho van fer de forma voluntària per complir condemna pel seu paper en l'espoli del Palau de la Música.

 

La sentència del cas Palau

El Tribunal Suprem va confirmar l'abril passat la condemna a 9 anys i 8 mesos de presó, i una multa de 4,1 milions d'euros, per a Fèlix Millet, i 7 anys i sis mesos de presó per a Jordi Montull, a més d'una multa de 2,9 milions per malversació de fons públics, blanqueig de capitals i tràfic d'influències.

A més, com ja havia dictaminat l'Audiència de Barcelona, hauran de retornar 23 milions d'euros a les estructures del Palau de la Música.

Després d'anys d'investigació judicial, la sentència va determinar que Convergència Democràtica de Catalunya va fer servir la institució cultural per finançar-se de manera irregular.

Fèlix Millet, Jordi Montull i Gemma Montull, l'últim dia del judici del cas Palau, el juny de 2017
Fèlix Millet, Jordi Montull i Gemma Montull, l'últim dia del judici del cas Palau, el juny del 2017 (ACN)

 

Un "acord criminal" que va servir per camuflar comissions de Ferrovial del 4% a canvi que "alts responsables" del partit, no identificats, asseguressin a la constructora un "flux constant" d'obres públiques. D'aquestes comissions, CDC se'n quedava el 2,5% i Millet i Montull s'embutxacaven l'1,5% restant.

L'alt tribunal també va ratificar la sentència per a Convergència Democràtica de Catalunya, que haurà de retornar 6,6 milions d'euros per l'adjudicació d'obres públiques a Ferrovial a canvi de comissions i suborns. L'Audiència de Barcelona va imposar una pena de 4 anys i 6 mesos a Daniel Osàcar, extresorer del partit, però el Suprem li va rebaixar onze mesos la pena.

Pla mig de l'extresorer de CDC Daniel Osàcar arribant a la Ciutat de la Justícia, el 9 de març del 2017. (Horitzontal)
Pla mitjà de l'extresorer de CDC Daniel Osàcar arribant a la Ciutat de la Justícia, el 9 de març del 2017
ARXIVAT A:
Cas Palau

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut