Brians 1 suspèn totes les visites per dos brots de Covid que afecten 28 interns
Un funcionari de presons obre una cel·la a l'àrea d'ingressos de Brians 1 (ACN/Jordi Pujolar)
Sant Esteve Sesrovires

Brians 1 suspèn totes les visites per dos brots de Covid que afecten 28 interns

Hi ha 98 interns positius de Covid-19 al conjunt de centres penitenciaris catalans, i el 70% tenen completa la pauta de la vacuna, segons Justícia

Actualitzat
TEMA:
Covid-19

El Departament de Justícia ha detectat dos brots de Covid-19 al Centre Penitenciari Brians 1, a Sant Esteve Sesrovires, al Baix Llobregat. Segons detalla la Generalitat, hi ha 28 interns positius de coronavirus.

Cinc estan ingressats a la infermeria, hi ha dotze casos al mòdul 5 i nou casos al mòdul 4. La resta són un intern de la Unitat Psiquiàtrica i un ingressat a la infermeria de joves.

A causa dels contagis, els mòduls més afectats han quedat aïllats, i s'han suspès totes les visites al conjunt de la presó. Les restriccions no afecten els reclusos de la unitat semioberta, que poden seguir sortint a treballar. En paral·lel, s'ha desplegat un cribratge a tot el centre per tallar la transmissió del virus.

La suspensió de visites a Brians 1, que han acordat la Direcció General d'Afers Penitenciaris i el Departament de Salut, afecta tant les comunicacions a través del locutori com els vis-à-vis familiars i de convivència. Només es mantenen les comunicacions telefòniques i videotrucades.

Mentre durin les mesures, els ingressos de presos preventius es derivaran a Brians 2. Les restriccions també afecten el personal, que queda restringit al màxim: no hi podran accedir visites, voluntaris o persones que no es considerin essencials. S'ha previst, si fos necessària, la substitució de funcionaris per garantir el servei.

Altres casos a les presons catalanes

Justícia detalla que hi ha altres presons on s'han detectat casos positius de Covid-19. En total, hi ha 98 interns contagiats: a Brians 2, n'hi ha 21 a la unitat hospitalària Covid-19; a la unitat Covid de Puig de les Basses n'hi ha 16; un cas a Lledoners, un a Mas d'Enric i un ingressat en un hospital públic. També hi ha un pres amb un permís extraordinari per malaltia i 29 positius al seu domicili en aplicació de l'article 86.4.

El protocol Covid a la presó

La Generalitat recorda que, quan es detecta un intern amb coronavirus, el mòdul al qual pertany passa a estar confinat mentre el pres es trasllada a la infermeria, a la unitat Covid-19 o a l'Hospital Penitenciari de Terrassa.

Al mateix temps, es fa una desinfecció especial de la cel·la, els contactes estrets també es traslladen fora del mòdul i se'ls fa una PCR, igual que a la resta de residents i als professionals que han tingut contacte amb ells.

Pel que fa a la cobertura als centres penitenciaris, el 70% d'interns han rebut la pauta completa i el 18% han rebut la primera dosi. En relació amb els professionals, el 84% han rebut les dues dosis de la vacuna, mentre un 7% té la primera.

ARXIVAT A:
Covid-19 Coronavirus Salut
Anar al contingut