Barcelona

Bretxa salarial: les dones europees treballaran gratis des d'ara i fins a final d'any

Una dona europea guanya un 16,2 % menys que un home; una espanyola, un 14,2%

RedaccióActualitzat

Avui és el dia en què les dones europees comencen a treballar de forma gratuïta fins a final d'any a causa de la bretxa salarial. Per això, aquesta jornada és un dels dies de l'any en què es reivindica la igualtat salarial entre homes i dones. En concret, una dona europea guanya un 16,2% menys que un home.

Entre les causes: feines més precàries, a temps parcial, llargs períodes sense treballar per cuidar la família, o el conegut com a sostre de vidre, una barrera invisible que aparta les dones dels principals llocs de la direcció empresarial.

Notícia relacionada: Cap dona entre els deu professionals més ben pagats de la BBC: la primera, al lloc 13

Una diferència salarial que en els últims deu anys s'ha fet més gran. El 2008, les dones europees treballaven 53 dies gratis. El 2018, en treballen 58: 5 dies més.

La secretària general del sindicat USOC, Maria Recuero, en declaracions a Catalunya Ràdio, considera que la crisi ha estat devastadora per a les dones.

"Venim d'uns deu anys de crisi, que el que ha penalitzat, des del punt de vista del nostre sindicat, són les condicions de treball de les dones."

Pel sindicat, cal un pla de xoc que tingui caràcter de directiva europea d'obligat compliment.

"Un pla d'acció global que fos obligatori per a tothom: les empreses, els tipus de contractes, les condicions laborals. Segurament això reduiria la diferència salarial. No l'igualaria, perquè encara hi ha molt treball a fer."

Però mentre no arriba aquest pla, hi ha un punt que com a societat no s'ha de descuidar per formar les generacions del futur: l'educació dels infants.

Notícia relacionada: Dones d'Islàndia, país amb menys bretxa salarial: "No igualarem sous fins al 2047"

A Espanya, la bretxa salarial se situa dos punts per sota de l'europea, en el 14,2%. Per tant, les dones comencen a treballar gratis a partir del 10 de novembre.

ARXIVAT A:
Bretxa salarialFeminisme
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut