L'Hospital de Sant Pau, el primer de Catalunya que ha incorporat bressol de collit (Sant Pau)
L'Hospital de Sant Pau, el primer de Catalunya que ha incorporat bressol de collit (Sant Pau)
Barcelona

Bressols de collit, també a l'hospital

L'Hospital de Sant Pau estrena aquesta mena de llitets sidecar que cada vegada es fan servir més a les llars

Irene Vaqué ReigActualitzat

Cada vegada són més populars a les llars i ara han arribat a l'hospital. Són els bressols de collit, els que queden acoblats al llit on dorm la mare i que faciliten l'alletament matern i el contacte físic entre la progenitora i el nounat. En una iniciativa pionera a Catalunya, l'Hospital de Sant Pau els ha incorporat aquesta setmana. 

Des del centre remarquen que l'objectiu que persegueixen amb l'ús d'aquesta mena de bressols és la "separació zero" de mare i nadó. 


Els responsables de la Unitat de nounats i del Servei de Ginecologia i Obstetrícia destaquen també que, a més de ser útils per a la lactància materna i per al contacte, aquest bressol permet el descans segur de la mare i la criatura. 
 

Com fer collit de forma segura

De fet, l'Associació Espanyola de Pediatria afirma que els llitets sidecar són una bona opció que "no interfereix en la freqüència" de les preses de pit i que permet una proximitat més gran al nadó durant la nit. 

El mateix escrit apunta que, per als lactants menors de 6 mesos, la forma més segura de dormir és al bressol, panxa enlaire i prop del llit dels pares. Hi ha evidència científica que aquesta opció redueix en més del 50% el risc de síndrome de mort sobtada del nadó.

Com expliquen des dels serveis d'Atenció a la salut sexual i reproductiva, només cal evitar la pràctica del llit familiar amb nadons prematurs o de baix pes, o bé si els pares consumeixen "alcohol, tabac, drogues o fàrmacs sedants", en situacions de "cansament extrem" o bé si es dorm "amb d'altres familiars que no siguin els pares". També convé que els matalassos siguin ferms i s'han d'evitar els coixins i el sofà. 
 

 

 

ARXIVAT A:
SalutMenors
Anar al contingut