La iniciativa conjunta aplicarà una reciprocitat plena de les televisions que comparteixen llengua, història i cultura
La iniciativa conjunta aplicarà una reciprocitat plena de les televisions que comparteixen llengua, història i cultura

La CCMA vol crear una televisió compartida amb el País Valencià i les Balears

La televisió emetria a través d'internet continguts produïts per totes tres televisions

Actualitzat

El conseller de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) Brauli Duart ha anunciat que proposaran a la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) i a IB3 la creació d'un canal de televisió compartit, que emeti a través d'internet continguts produïts per totes tres televisions de parla catalana. Segons Duart, la iniciativa hauria de ser conjunta a l'aplicació d'una reciprocitat plena de cadascuna de les televisions a la resta dels territoris amb què comparteixen llengua, història i cultura.

Brauli Duart ha assenyalat que actualment es donen les circumstàncies polítiques que han de permetre anar "molt més enllà", amb "informatius que abasten tot el territori, col·laboracions internacionals i cobertures" conjuntes. Les fórmules que es trobin dependran de "la voluntat que hi haja per part de valencians i illencs; per part nostra, hi és tota", ha subratllat.

La CCMA creu que la col·laboració s'haurà de fer des del respecte més absolut a les realitats catalana, valenciana i balear i des de la plena igualtat de totes les parts.

"Aquesta vegada, la reciprocitat ha de ser plena i sobretot consensuada entre els tres governs, perquè això és el que garantirà que es consolidi, i després, més enllà dels canvis polítics que hi pugui haver en un futur, serà molt més difícil que tingui marxa enrere"

Duart ha explicat la proposta en el marc de la taula rodona organitzada per la Federació d'Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC) sobre l'Espai de Comunicació en Català. També hi han participat el conseller de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació Rafael Xambó, el director general de l'Ens Públic de Ràdio i Televisió de les Illes Balears, Andreu Manresa, i el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigbert.

Anar al contingut