La iniciativa conjunta aplicarà una reciprocitat plena de les televisions que comparteixen llengua, història i cultura
La iniciativa conjunta aplicarà una reciprocitat plena de les televisions que comparteixen llengua, història i cultura

Brauli Duart proposa la creació d'un canal de televisió compartit entre el País Valencià, les illes Balears i Catalunya

Segons el conseller de la CCMA, "ara es donen les circumstàncies polítiques que han de permetre anar molt més enllà" entre els territoris amb els quals es comparteixen llengua, història i cultura.

Actualitzat

El conseller de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals Brauli Duart ha anunciat avui que la CCMA proposarà a la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) i a IB3 la creació d'un canal de televisió compartit, en el qual s'emetran continguts produïts per totes tres televisions de parla catalana. El canal es difondrà per internet.

Es tracta d'una iniciativa que, segons ha afirmat el conseller, hauria de ser conjunta a l'aplicació d'una reciprocitat plena de cadascuna de les televisions en la resta dels territoris amb què comparteixen llengua, història i cultura.

Duart ha exposat també la proposta que ell mateix ja va plantejar el 2015 per a la creació d'un consorci format per IB3, la CVMC i la CCMA, l'objectiu del qual seria "col·laborar en tot allò que es puga i, si és possible, al màxim nivell", des de la producció de continguts de forma comuna fins a la xarxa de corresponsals, passant per la col·laboració tècnica i els serveis compartits.

Segons Duart, ara es donen les circumstàncies polítiques que han de permetre anar "molt més enllà", amb "informatius que abasten tot el territori, col·laboracions internacionals i cobertures" conjuntes. Les fórmules que es trobin dependran de "la voluntat que hi haja per part de valencians i illencs; per part nostra, hi és tota", ha subratllat.

El conseller de la CCMA ha remarcat la necessitat que aquesta col·laboració es faci des del respecte més absolut a les realitats catalana, valenciana i balear i des de la plena igualtat de totes les parts, cosa que considera que no sempre s'ha aconseguit: "Aquesta vegada, la reciprocitat ha de ser plena i sobretot consensuada entre els tres governs, perquè això és el que garantirà que es consolidi, i després, més enllà dels canvis polítics que hi pugui haver en un futur, serà molt més difícil que tingui marxa enrere."

Brauli Duart ho ha explicat en el marc de la taula rodona organitzada per la Federació d'Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC) aquesta tarda, al Col·legi de Periodistes de Barcelona, sobre la "Reciprocitat plena i el Consell de l'Espai de Comunicació en Català", en què també han participat Rafael Xambó, professor de Sociologia i conseller de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació; Andreu Manresa, director general de l'Ens Públic de Ràdio i Televisió de les Illes Balears, i Josep Puigbert, director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà de la Catalunya del Nord.

ccma.cat

 

Anar al contingut