Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Sant Joan Despí

Brauli Duart deixa temporalment la presidència de la CCMA i Núria Llorach assumeix el càrrec

Núria Llorach exercirà les funcions de presidenta del Consell de Govern en aquest nou període

Redacció Actualitzat

Brauli Duart, fins avui president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, ha anunciat aquest dilluns en un ple extraordinari del Consell de Govern la seva decisió de deixar temporalment la presidència de l'ens públic per motius personals vinculats a la salut. A partir d'ara, Núria Llorach exercirà les funcions de presidenta, després que en el mateix ple hagi estat nomenada vicepresidenta de la CCMA i d'acord amb el procediment previst a la Llei 11/2007, d'11 d'octubre, de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Tot i deixar la primera línia en la gestió executiva de la CCMA, Brauli Duart continuarà sent conseller del Consell de Govern, elegit pel Parlament de Catalunya. En aquesta nova etapa, ha explicat, centrarà esforços a "col·laborar en el disseny de les estratègies de futur dels mitjans de la Corporació i, especialment, a potenciar les relacions de col·laboració i reciprocitat per fer realitat un espai comú de comunicació amb els pobles amb els quals compartim llengua, història i cultura".

En el consell extraordinari, Brauli Duart ha presentat els eixos bàsics de la gestió i resultats dels quatre anys en què ha estat al capdavant de la Corporació, un període que ha qualificat de "difícil, convuls en ocasions, però sempre apassionant i compromès". El fins ara president ha remarcat que la realitat d'una profunda crisi econòmica que ha reduït en una tercera part els recursos de la CCMA "ha obligat la Corporació, per primera vegada en la seva història, a fer un esforç de contenció de la despesa i d'optimització de recursos d'una dimensió inèdita".

Un procés d'ajust, recorda Duart, que no sempre ha estat pacífic, ja que els sindicats es resistien a l'afectació del nivell de les condicions laborals assolides al llarg de trenta anys i el Consell de Govern insistia que no era viable que tot l'ajust recaigués únicament sobre les inversions tecnològiques i la compra de continguts audiovisuals externs, decisió que podia afectar letalment el lideratge i, consegüentment, els ingressos publicitaris dels mitjans de la CCMA. Duart ha remarcat que la gestió adequada d'aquesta complexitat ha permès tancar l'exercici 2015 assolint l'estabilitat pressupostària de la Corporació i amb deute zero.

Pel que fa als resultats, Brauli Duart ha recordat que, malgrat els ajustos i la fragmentació de l'audiència, TV3 ha mantingut el lideratge durant els darrers sis anys, uns resultats inèdits en la seva història, sent la televisió generalista més ben valorada pels catalans i amb uns informatius líders en credibilitat, confiança i imparcialitat. Al seu torn, Catalunya Ràdio ha tancat el 2015 amb el rècord històric anual d'audiència des de la seva creació i és referència informativa indiscutible.

Duart ha instat el Consell a continuar treballant en la línia estratègica fixada el 2011 per garantir el futur i assolir l'eficiència dels mitjans de la Corporació: "No ens podem limitar a aplicar criteris d'austeritat i reducció pressupostària, sinó que cal continuar impulsant els canvis necessaris per aconseguir la millora de la productivitat i l'optimització de la despesa. I això sense renunciar a continuar sent un referent d'innovació i capdavanters en l'àmbit audiovisual". "No adaptar-se adequadament a la nova realitat -ha afegit- pot comportar que els mitjans de la Corporació deixin d'interessar l'espectador i que el seu cost social i econòmic pugui acabar sent insostenible, com hi ha exemples recents més enllà del nostre territori".

Núria Llorach ha agraït els bons resultats de gestió i el compromís assumit aquests anys per Brauli Duart, en una etapa extremadament complexa, i ha valorat la capacitat que ha demostrat per generar consensos en el si d'un Consell de Govern amb procedència molt plural –ha remarcat- però on pràcticament el 100% dels acords que s'han adoptat durant el seu mandat s'han assolit per unanimitat.

En la seva primera intervenció davant del Consell, Núria Llorach ha expressat la seva voluntat de "treballar per mantenir l'alt nivell de qualitat del servei de comunicació que presten els mitjans de la Corporació, com a mitjans nacionals de Catalunya". En aquesta línia, Llorach, que és membre del Consell de Govern de la CCMA des del gener de 2008, ha anunciat la seva intenció de continuar el procés d'implantació d'un nou projecte empresarial que té com a objectiu essencial garantir l'èxit de l'actual model de servei públic i contribuir a la viabilitat futura de la Corporació. Un projecte basat en un canvi de concepció cap a la simplificació organitzativa, la potenciació de la visió integral de creació i distribució de continguts i l'eficàcia en la gestió.

Llorach ha expressat la seva convicció de poder continuar oferint, amb la màxima excel·lència, el servei públic de qualitat que té encarregat la CCMA i també que el Parlament de Catalunya dotarà dels recursos necessaris per tal de fer-ho possible, després d'un gran esforç els darrers anys que han situat la Corporació en una línia vermella que no s'ha de creuar si no es vol afectar greument el lideratge i, consegüentment, els ingressos publicitaris, entrant en una espiral d'alt risc per al servei que presten els mitjans públics.

Núria Llorach està convençuda que aquests són objectius compartits per tothom i que, per tant, podrà comptar per al seu assoliment amb el màxim compromís i implicació de tots els professionals de la Corporació i del sector de l'audiovisual del país.

 

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut