Imatge d'arxiu de Carlos García Juliá, l'autor material de l'atemptat contra un grup d'advocats a Atocha
Imatge d'arxiu de Carlos García Juliá, l'autor material de l'atemptat contra un grup d'advocats a Atocha

El Brasil autoritza l'extradició d'un dels autors de la matança d'Atocha

Carlos García Juliá va ser detingut al desembre i, quan arribi a Espanya, ingressarà a la presó

Actualitzat

El Tribunal Suprem del Brasil ha autoritzat l'extradició de Carlos García Juliá, condemnat per participar a la matança terrorista d'Atocha a Madrid el 1977.

El pròfug, que va fugir d'Espanya cap al Paraguai després d'haver obtingut la llibertat condicional el 1991, va ser detingut al desembre a Sao Paulo.

La sala segona del Tribunal Suprem Federal del Brasil n'ha autoritzat l'extradició per unanimitat.

Els jutges consideren que compleix els requisits necessaris per ser extradit.

L'Audiència Nacional d'Espanya havia demanat al govern que cursés l'extradició de García Juliá per entendre que la condemna que se li va imposar no ha prescrit i encara li queden per complir 3.855 dies de presó.

Quan arribi a Espanya serà ingressat directament a la presó.

 

Va fugir en un permís penitenciari

L'antic militant de Fuerza Nueva, que tenia 24 anys quan va cometre la matança va ser condemnat a 193 anys de presó com a autor material de cinc assassinats, dels quals només en va complir 14.

Va fugir durant un permís penitenciari el 1992 i anys després va ser localitzat a Bolívia, on se'l va detenir per tràfic de drogues.

L'any 2009 va decidir registrar-se com a ciutadà veneçolà anomenat Genaro Antonio Materán. Sota aquest nom, va fer constar que la seva professió era conductor d'Uber, l'empresa de transports.
 

La nit del 24 de gener de 1977, tres membres d'un grup d'extrema dreta van entrar en un despatx d'advocats laboralistes de Comissions Obreres i militants del Partit Comunista al número 55 del carrer Atocha.

Hi van morir tres advocats, Enrique Valdelvira Ibáñez, Luis Javier Benavides Orgaz i Francisco Javier Sauquillo, l'estudiant de Dret Serafín Holgado i un administratiu, Angel Rodríguez Leal. A més, hi va haver quatre ferits greus.

ARXIVAT A:
Extrema dreta
Anar al contingut