Algemesí

Braços alçats i cants del "Cara al sol" en el funeral d'un falangista a Algemesí

Enaltiment del franquisme en l'enterrament del falangista Ramón Pérez Ahuir, mort en empassar-se una abella mentre feia ciclisme

Actualitzat

Una altra polèmica per enaltiment del feixisme, aquest cop en l'enterrament d'un ciclista militant de la Falange a Algemesí, al País Valencià.

En un vídeo publicat a les xarxes socials, s'hi veu alguns amics i familiars que van acudir al funeral cantant el "Cara al sol" i aixecant el braç fent la salutació feixista. Quan acaba la cançó franquista, se senten crits d'"Arriba España""España una, grande y libre" i a favor dels "caiguts per Déu i per Espanya".

L'alcaldessa d'Algemesí, Marta Trenzano, ha enviat les imatges a l'Institut Valencià de Memòria Democràtica perquè analitzi si constitueixen un delicte d'enaltiment del feixisme.

A Espanya, exhibir símbols nazis i feixistes no és delicte, ni fer proclames en defensa del feixisme o el franquisme. El PSOE, però, vol que la reforma del Codi Penal incorpori l'apologia del franquisme com a delicte.

 

Mort en empassar-se una abella

Els fets van passar en el comiat de Ramón Pérez Ahuir, un veterà falangista del País Valencià. Pérez Ahuir, de 49 anys, va morir el diumenge 25 d'abril en empassar-se una abella mentre anava en bicicleta per una carretera de Polinyà del Xúquer, municipi veí d'Algemesí. En empassar-se l'abella, l'insecte va picar-lo a la part interior de la gola i l'home va patir una insuficiència respiratòria.

Segons explica la Falange a la seva pàgina de Facebook, Pérez Ahuir va entrar a militar a les Joventuts de Fuerza Nueva amb 14 anys i actualment formava part de la Falange Española de las JONS i de l'Associació Cultural In Memoriam Juan Ignacio, una entitat que homenatja Juan Ignacio González Ramírez, secretari nacional de Fuerza Joven, les joventuts de Fuerza Nueva, assassinat fa més de 40 anys.

 

 

 

ARXIVAT A:
FranquismeExtrema dretaFeixismePaís Valencià
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut