Boye: "Sens dubte Puigdemont i Comín seran el dia 2 al Parlament Europeu"

L'advocat preveu "un cap de setmana entretingut" i assegura tenir-ho "guanyat davant la Junta Electoral Central"

RedaccióActualitzat

Gonzalo Boye, advocat de Carles Puigdemont i Toni Comín, assegura que l'estratègia per aconseguir que tots dos ocupin el seu seient al Parlament Europeu està molt definida i no té cap dubte que tots dos acabaran ocupant l'escó.

Dijous la Junta Electoral Central va rebutjat l'enviament de les credencials i de la certificació de la seva proclamació com a diputats que havien demanat els seus advocats. Puigdemont i Comín, eurodiputats electes, hauran de jurar o prometre presencialment la Constitució dilluns, 17 de juny, al Congrés.

En el seu to habitual, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", l'advocat Gonzalo Boye anuncia un cap de setmana "entretingut":

"Sens dubte, tant Carles Puigdemont com Toni Comín seran el dia 2 al Parlament Europeu. No revelarem l'estratègia, entre d'altres coses perquè seria molt més avorrit".

"La gent ha d'estar tranquil·la, sabem el que fem. I, a diferència de la JEC i a diferència del Suprem, nosaltres no improvisem mai. Sense dubte que seran al Parlament Europeu. Ho tenim guanyat davant la Junta Electoral Central (JEC)."

 

Aquest matí, el Butlletí Oficial de l'Estat publica l'acord de 13 de juny del 2019, de la Junta Electoral Central, pel qual es procedeix a la proclamació de diputats electes al Parlament Europeu en les eleccions celebrades el 26 de maig de 2019.

Encapçala la llista el socialista Josep Borrell i la popular Dolors Montserrat, en la posició número 13 hi figura Oriol Junqueras (Ara Repúbliques). Cinc posicions més avall hi ha Carles Puigdemont, de Lliures per Europa, i vint llocs per sota, en el número 38, hi figura l'altre eurodiputat d'aquesta llista, Antoni Comín.

El BOE també informa que els eurodiputats electes hauran d'acatar la Constitució en el Congrés dels Diputats dilluns a les 12 del migdia.

Gonzalo Boye considera que "a partir d'ara s'inicia tot un recorregut" i diu que estan molt tranquils i que explicaran l'estratègia a seguir pas a pas:

"La JEC el que ha fet és pintar una notícia. Ells el que volien era generar un relat, però al final la realitat s'imposa. Ells tenien tres obligacions legals: publicar això, notificar aquests resultats al Parlament Europeu i la tercera emetre les certificacions individuals dels resultats. I després hi ha el requisit espanyol (que no Europeu) de jurar la Constitució. Ho anirem veient... serà un cap de setmana entretingut".

Però, de moment, les defenses han demanat al Suprem que suspengui les ordres de detenció a Puigdemont i Comín en territori Espanyol. Boye no ha volgut pronunciar-se sobre la decisió que prendrà el tribunal, però assegura que ells han estudiat totes les variables possibles:

"El Tribunal Suprem hauria d'haver deixat tots els electes en llibertat un cop van ser escollits. No ho van fer. Han descartat una sèrie de precedents o els han omès. Ho havia de fer d'ofici, no esperar que els ho demanéssim. Ara veure què fan... insisteixo, sabem el que estem fent i, a diferència de la JEC i el Suprem mai no improvisem".

 

 

 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontToni ComínEleccions europees 26MProcés catalàJudici procés
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut